Nieuws

Hondenschool organiseert speeldag voor puppy’s

today23 januari 2024 4

Achtergrond
share close

Om puppy’s te socialiseren, organiseert Hondenschool Fenna in Almere Haven een ‘puppy-speeltuin’. Op 4 februari zijn er tijdsblokken gereserveerd voor puppy’s tussen de acht weken en zes maanden oud. “Hier kan hij ontdekken dat hij vier pootjes heeft en hoe zijn lijfje werkt.”

“Baasjes kunnen de speeltuin voor een half uur reserveren”, vertelt Naomi Rietveld, eigenaresse van de hondenschool, “Ze hebben de speeltuin dan voor zichzelf en hun puppy.”

Naomi organiseert deze indoor-speeldag om jonge honden te helpen wennen aan verschillende ondergronden. “Denk hierbij aan knuffels en een ballenbak. Ook zal ik allerlei geluiden afspelen, zodat de puppy’s daar op een speelse manier kennis mee maken.”

“De eerste vijftien minuten laten we de puppy zelf op ontdekking gaan, maar daarna kijken we hoe we ze kunnen motiveren om meer leuke dingen te proberen.”  Vervolgens wil Naomi de tijd nemen om vragen te beantwoorden over zaken waar de baasjes tijdens de opvoeding tegenaan lopen.

De hondenschool benadrukt dat het mogelijk is om met meerdere honden te komen, “Maar alleen als ze uit hetzelfde nest komen of elkaar heel goed kennen. Bijvoorbeeld als je meerdere honden hebt.”

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

CDA stelt vragen over onderhoud ruiterpaden: ‘Verenigingsleven en gezondheid zijn belangrijk’

et CDA heeft schriftelijke vragen ingediend over het onderhoud van de ruiterpaden in Almere. Er worden namelijk verschillende ruiterpaden in Almere opgeheven, omdat er geen geld meer is voor het onderhoud. Eerder hebben vier ruitersportverenigingen hun zorgen hierover geuit in een brief aan de gemeenteraad.  In de brief benadrukken de ruitersportverenigingen dat zij het niet eens zijn met het opheffen van de paden. Het zou niet alleen slecht zou zijn voor het […]

today23 januari 2024 4


0%