Nieuws

Hockeyvrouwen hebben weer uitzicht op lijfsbehoud na winst op concurrent Were Di

today1 mei 2023 27

Achtergrond
share close

De stijd om de directe degradatieplekken in de vrouwen Promotieklasse ligt weer volledig open. Op eigen terrein werd door de Almeerse HC een 1-0 overwinning geboekt op directe concurrent Were Di.

De ploeg van Andre Morees staat nog wel op een degradatieplek, maar met nog drie wedstrijden te gaan slechts twee punten verwijderd van de veilige negende plek. Die wordt momenteel bezet door Leonidas, dat verloor dit weekeinde.

De nummer twaalf, HBS is al zeker van degradatie. De nummer elf degradeert ook, nummer tien speelt een promotie/degradatiewedstrijd en de negende plek is een veilige plek. Die strijd gaat de komende drie wedstrijden tussen Leonidas, De Almeerse HC en Were Di.

Coach Morees was dan ook zeer blij met de overwinning van zijn team: ,,We speelden een waanzinnige eerste helft waarin wij heel veel kansen wisten te creëren.” Toch werd er maar één keer het doel getroffen. Aan het einde van het eerste kwart scoorde Sylvana van Kerkhof met de voorhand.

In de tweede helft begonnen de dames van Were Di hoger te spelen en ook met meer energie. Toch waren de grootste kansen voor de Almeerse HC, maar ondanks dat de ploeg beter was werd er niet meer gescoord.

Morees: ,,Het werd nog even penibel toen Were Di in de slotseconden een strafcorner kreeg en die na het laatste fluitsignaal nog genomen moest worden. Ik dacht die gaat er ook nog in, maar gelukkig werd hij gemist. Ik ben echt heel blij en heb er nog alle vertrouwen in.”

Heren

De heren van de Almeerse HC hebben zondag een 2-2 gelijkspel in de uitwedstrijd tegen Victoria behaald. De ploeg van Alex Varga blijft hierdoor op de vijfde plaats staan.

Al in de zesde minuut kwamen de Almeerders op een 1-0 achterstand. In de zevenendertigste minuut was het Timo Jonker die voor de gelijkmaker tekende.

Na vijfenveertig minuten spelen zette Manuel Varga de Almeerders op voorsprong, maar in de negenviijftigste minuut was het Felipe Renz Boher die Victoria op gelijke hoogte schoot.

De Almeerders zijn al veilig in de Promotieklasse en met nog drie wedstrijden te gaan kunnen zij zich op volgend seizoen gaan richten.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Zeldzame lammergier doodgereden door trein in Oostvaardersplassen

In de Oostvaardersplassen is een lammergier doodgereden door een trein. Het beest werd zaterdagavond dood aangetroffen bij het spoor aan de Almeerse kant van de Oostvaardersplassen. De lammergier is heel zeldzaam in Nederland. Hij wordt hier gemiddeld een keer in de drie jaar gezien. Hans Pohlmann is voorzitter van de Vulture Conservation Foundation, een organisatie die zich inzet voor de bescherming van gieren in Europa. Hij volgde de lammergier via […]

today1 mei 2023 92


0%