Nieuws

Heren maatje te groot voor Push, zorgen voor vrouwen Almeerse HC blijven

today8 mei 2023 37

Achtergrond
share close

De heren van de Almeerse HC hebben een 3-0 overwinning behaald op Push. De naar Pinoké vertrekkende Joep Troost was de grote man in het team van Alex Verga. Hij nam alle treffers voor zijn rekening.

De vrouwen verkeren nog steeds in grote problemen. Dit weekeinde was Victoria met 2-1 te sterk. De Almeerse mannen, die dit seizoen hun doelstelling al hebben bereikt met de vijfde plaats, waren tegen de nummer zeven Push duidelijk een maatje te groot.

Joep Troost vond al in de twaalfde minuut voor de eerste keer het doel met een goed uitgespeelde aanval. Ook na de treffer kwam de Almeerse HC geen enkele keer in gevaar. Met nog twee treffers van Troost in de drieëntwintigste en negenendertigste minuut werd de 3-0 eindstand bereikt.

Voor 14 mei staat de thuiswedstrijd tegen de nummer tien Gooische op de agenda voor de ploeg van trainer Alex Verga.

Gevarenzone

De vrouwen van de Almeerse HC  hebben zondag een 2-1 nederlaag geleden tegen nummer zeven Victoria. De ploeg van Andre Morees blijft hierdoor tegen degradatie vechten.

“We hadden in mijn ogen minimaal een punt moeten pakken en qua kansen zelfs drie, maar als je ze zelf niet maakt dan wordt dat vrij lastig”, aldus Morees.

Het eerste kwart hadden de Almeerse vrouwen het moeilijk, maar kwamen desondanks in de tiende minuut via Dhijmara Lacroes op 0-1. Lang bleef de voorsprong echter niet op het scorebord staan. Victoria kwam via Claire Moerman langszij.

In de tweede helft had de Almeerse HC het betere van het spel, maar de kansen werden niet benut. Morees: “Ook in het derde en vierde kwart kregen we genoeg kansen.”

Tien minuten voor tijd vloog een hobbelbal van Daphne Voormolen erin en stond de Almeerse met 2-1 achter. Hierna kregen de dames nog twee grote kansen die erin moesten maar die werden gemist.

Kampioen

Het gat blijft nog twee punten met Were Di en drie punten met Leonidas. Een lastige situatie volgen Morees omdat volgende week de wedstrijd tegen Oranje-Rood uit Eindhoven op het programma staat en dat team is deze zondag kampioen geworden.

“Misschien dat ze wat rustiger gaan spelen, maar dat zal wel niet”, besluit Morees.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

NAC Breda probleemloos langs matig Almere City FC: 0-2

Almere City FC heeft zich in aanloop naar de nacompetitie een slechte dienst bewezen. In het Yanmar stadion ging het team van Alex Pastoor kansloos onderuit tegen NAC Breda. Concurrent Willem II speelde gelijk, waardoor City met nog twee wedstrijden te gaan nog wel de derde plek op de ranglijst bezet. Die derde plek is belangrijk, omdat die ploeg in de eerste twee ronden altijd de laatste wedstrijd thuis speelt. […]

today8 mei 2023 21


0%