Nieuws

Handhaving ingezet voor motorraces Stichtsekant

today12 juli 2023 90

Achtergrond
share close

Er zijn talloze meldingen van overlast gedaan bij de gemeente en politie over racende motoren op het industrieterrein Stichtsekant in Almere. Inwoners van de wijk Oosterwold hebben in november 2022 een brandbrief naar de gemeenteraad gestuurd over de overlast. De gemeente Almere heeft samen met de politie een plan van aanpak opgesteld en er is handhaving ingezet tot september. 

De wegen in Almere zouden gebruikt worden als racebaan. Met hoge snelheden crossen motoren over het industrieterrein. Dat zorgt voor veel overlast voor omwonenden. Bij de gemeente kwamen ieder weekend meldingen binnen van racende motoren.

De gemeente zegt dat de handhaving succesvol lijkt te zijn en heeft de afgelopen drie weken amper meldingen ontvangen. Afgelopen weekend zijn er geen klachten binnengekomen. De handhaving wordt tot september ingezet om te kijken of het effect heeft.

Aan de Waterlandseweg, op de kruising bij de Shell in Almere Hout, is een digitale tekstkar geplaats met de melding: ‘Racen verboden’. De politie hoopt daarmee dat motorrijders zo goed mogelijk geïnformeerd worden en niet de indruk krijgen dat motorraces toegestaan zijn.

Het is overigens overal in Almere verboden om motorraces te houden. In Lelystad is een speciaal motor circuit waar motorrijders op een veilige manier kunnen racen.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

uncategorized

Ik betreed het strand met mijn trouwe metgezel, de zitzak. Terwijl anderen stuntelen met handdoeken, creëer ik een koninklijke troon van ultieme luiheid. Ik word de heerser van ontspanning, omringd door jaloerse zeemeeuwen. Het strand is mijn speeltuin van luie avonturen! En hoop op een verrukkelijk festival ZAND 😎

today11 juli 2023 3


0%