Nieuws

Handhavers Almere ‘extra alert’ na bekladdingen slavernijmonumenten

today6 juli 2023 78

Achtergrond
share close

Handhavers in Almere zijn extra alert nadat er in Rotterdam en Vlissingen slavernijmonumenten zijn beklad, dat laat een gemeentewoordvoerder desgevraagd weten. In Almere is afgelopen vrijdag een slavernijmonument onthuld op het Mandelaplein.

Het metershoge monument van kunstenaar Patrick Mezas staat in een gebied waar sowieso al cameratoezicht is. Ook wordt het beeld “meegenomen in de reguliere rondes van handhavers”, zegt de gemeente.

In Rotterdam en Vlissingen werden slavernijmonumenten afgelopen weekend beklad met leuzen. Voor de gemeente dus aanleiding om de handhavers “extra alert” te laten zijn. Voor verdergaande maatregelen is er volgens de gemeente op dit moment geen aanleiding.

Het beeld werd onthuld tijdens de herdenking van Keti Koti. Beelden van die herdenking zijn hier te zien.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Almeerse bomen wit geverfd: ‘Is een soort zonnebrand’

De gemeente Almere heeft de stammen van een aantal jonge bomen langs de Kerkgracht in Haven witgeverfd. Volgens Erik Fidder, adviseur bomen bij de gemeente, is dat nodig om ze te beschermen tegen de zon. “Het is eigenlijk een soort zonnebrand.” Volgens Fidder zal de verf pas na een paar jaar zijn weggesleten. De stammen van de bomen, die een aantal weken geleden nog zijn geplant, zijn van de grond […]

today6 juli 2023 42


0%