Nieuws

Almeers hondenspeelveld viert 5-jarig bestaan: ‘Niet meer weg te denken’

today26 september 2023 7

Achtergrond
share close

Het hondenspeelveld in het Laterna Magikapark vierde zaterdag het 5-jarige bestaan. Bezoekers van het veld kwamen af op de live-muziek, knutselactiviteiten en verschillende kraampjes met ‘hondensnacks’ die rondom de vaste uitlaatplek te vinden waren. Niet alle bezoekers wonen om de hoek: “Sommigen komen uit Huizen, Bussum en Amsterdam. Er is zelfs een groep uit Friesland die hier regelmatig komt. Dit is echt een drukbezocht veld”, vertelt initiatiefnemer Inge Schaefers.

Ondanks de regen wordt er tijdens de jubileumviering gedanst, gegeten, gespeeld en gekletst. Vrijwilligers van het speelveld steken hun handen uit de mouwen en bakken pannenkoeken om de winst daarvan te investeren hun initiatief. Ook Stichting Voedselbank voor Dieren Almere is aanwezig om hondenvoer in te zamelen.

Door de honden wordt er druk gesnuffeld terwijl de baasjes kletsen bij de kraampjes. Ondertussen gaan varkensoren en kamelenslokdarmen als warme broodjes over de toonbank. “Een hond laat in de natuur ook niets eetbaars verloren gaan”, legt de verkoopster uit.

‘Niet meer weg te denken’

De uitlaatplek is voor de bezoekers ‘niet meer weg te denken’ uit Almere. “Er zijn in de omgeving een paar losloopplekken, maar dit is zelfs in Nederland uniek. Kruidenwijk heeft ook een losloopveld, maar hier hebben we heuvels en hindernissen. Daarom is het hier zo leuk”, vertelt het baasje van Luna.

De honden kunnen dat, volgens het baasje van Charrou, alleen maar beaamen: “Als ik de waterfles thuis vul, is ze niet meer te houden. Ze weet dan al hoe laat het is. Ze zou hier in een rechte lijn naartoe rennen als ik haar loslaat.”

Veilig

“De honden maken hier ook echt vriendjes en hebben voorkeur voor elkaar. Toen Floris tweeëneenhalf jaar geleden bij ons kwam, hoorde ik dat deze plek er was. We zijn toen gaan kijken en zagen meteen dat dit een hele fijne plek is”, vertelt zijn baasje, “Je hond kan niet weglopen omdat het omheind is. Ik zou iedereen met een jonge hond aanraden om hier eens te komen kijken.”

De vrijwilligers van het hondenspeelveld verzorgen twee keer per maand een speelmiddag, één voor kleine honden en één voor grote honden. “De thermosflessen met thee en koffie worden dan van huis meegenomen, het is een moment waarop we elkaar weer even spreken”, vertelt Schaeffers. Dat het veel werk is om het veld te onderhouden, ontkent de initiatiefnemer niet: “We ruimen de bladeren op, hangen poepzakjes op, houden het veld schoon, noem maar op. We willen dat het veilig is voor de honden.”

‘Geslaagd’

“De Voedselbank voor Dieren is aan het einde van de middag naar huis gegaan met drie grote plastic bakken vol hondenvoer en snacks”, aldus vrijwilliger Monique van Vlimmeren. Het pannenkoeken bakken heeft ruim 300 euro opgeleverd. “Daar willen we leuke dingen mee gaan doen”, vertelt Monique, “Er zijn wat ideeën om iets met een hondenschool te doen of om lezingen te geven. We moeten dat nog verder uitwerken. We zijn de laatste tijd namelijk vooral druk geweest met het 5-jarig bestaan. Maar we hebben dan ook een super geslaagde en vrolijke dag gehad.”

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Bewoners De Marken in Haven voelen zich onveilig door oud gebouw in hun buurt

Een aantal bewoners van De Marken in Almere Haven voelt zich onveilig door de staat van het voormalige NCCW-gebouw in hun wijk. Het pand aan de Markenlaan staat al jaren leeg en trekt onder meer daklozen en verslaafden aan die af en toe brandjes stichten. Vrijwel alle ruiten en deuren zijn kapot. De gevels zijn beschadigd en zitten vol met graffiti. De onveilige situatie in en rond het gebouw kwam […]

today26 september 2023 9


0%