Nieuws

Gezin uit Almere aangevallen, daders krijgen taakstraf en moeten betalen

today14 februari 2024 8

Achtergrond
share close

‘Zij hebben samen dit gezin uit Almere aangevallen en tegelijk geweld gebruikt.’ Zo oordeelde de rechtbank dinsdag over twee mannen van 42 en 36 jaar oud. De twee mannen kregen 150 uur werkstraf en 2 maanden voorwaardelijke gevangenisstraf opgelegd.

Een Almeerder raakte anderhalf jaar geleden aan de Marsupilamihof in gesprek met een groepje toen hij zijn hond uitliet. Hij werd direct tegen zijn gezicht getrapt.

Zijn vrouw probeerde het geweld te filmen. Haar telefoon werd afgepakt. Haar vader probeerde die telefoon terug te pakken. Hij werd ook in elkaar geschopt.

Ontkenning

De twee ontkenden maar de rechtbank ziet genoeg bewijs dat de mannen samen agressief zijn geweest. De geweldplegers woonden samen in een bootje in Almere. Ze zijn allebei al vaker veroordeeld.

Het gezin kreeg ook 9.500 euro schadevergoeding toegewezen. Dat geld moest vooral worden besteed aan tandartskosten.

De daders moeten 500 meter bij de woning van het gezin in Almere vandaan blijven.

De straf was precies zoals het Openbaar Ministerie twee weken geleden eiste.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Line-up strandfestival ZAND bekend: BLØF, Son Mieux en Guus Meeuwis

De line-up voor de vijftiende editie van Strandfestival ZAND is bekend. Bekende namen als Acda en de Munnik, BLØF, Son Mieux en Chef’Special treden op. Dit jaar zal het festival na tien jaar weer twee dagen duren. Het festival vindt op vrijdag 23 en zaterdag 24 augustus plaats op het Almeerderstrand. Het festival wordt vrijdagavond 23 augustus geopend met jaren 80 hits door de Edwin Evers Band. Het duo Acda en de […]

today14 februari 2024 16


0%