Nieuws

Geredde babyaapjes uit Italië krijgen zorg in opvang stichting AAP

today11 mei 2023 49

Achtergrond
share close

Afgelopen weekend zijn vier jonge apen met alle spoed naar Stichting AAP in Almere gebracht. Een bezorgde Italiaanse dierenarts vertrok met zijn camper en de dieren naar Nederland. De jongste aap is onderweg overleden. De andere drie apen zijn opgevangen en zitten nu in quarantaine. 

Tijdens een politiecontrole op de Italiaanse snelweg zijn vier babyaapjes ontdekt. Ze zaten in kooitjes tussen een papegaai en twee honden. Het gaat om drie witoorpenseelaapjes en één witgezichtoeistiti. De aapjes zijn in beslag genomen en de Italiaanse politie heeft een dierenarts ingeschakeld.

Met spoed naar Almere 

De dierenarts is met zijn camper met spoed naar Nederland gereden. De aapjes konden alleen met speciale medische zorg overleven, daarom zijn ze naar stichting AAP in Almere gebracht. De twee jongste apen, ongeveer twee weken oud, waren er het slechts aan toe. Zij zaten tijdens de reis van Italië naar Almere in een couveuse.

Het jongste beestje Oscar, heeft de reis niet overleefd. Stichting AAP laat weten dat de drie overlevende aapjes in quarantaine zitten: “Ze moeten de komende tijd aansterken en krijgen medicatie.”

Omdat de beestjes zo jong zijn, moeten ze worden opgevoed door een moederaap legt stichting AAP uit. Het team is nu op zoek naar een adoptieouder.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

uncategorized

Hey, Dus, waarom zou mijn moeder, die absolute powervrouw, getrakteerd moeten worden op een privé wellness arrangement? Nou, hier is waarom: Inzet: Ze is altijd 100% bezig, voor ons, haar werk, de hele boel. Ze verdient het om eens te chillen zonder zorgen. Een privé wellness arrangement is daar perfect voor. Power: Ze is als een superheld, altijd vechtend tegen de uitdagingen van het leven. Maar zelfs superhelden hebben hun rust nodig. Tijd voor haar om te ontspannen en op […]

today10 mei 2023 3


0%