Nieuws

Gemeenteraad praat over explosies in de stad

today29 januari 2024 4

Achtergrond
share close

De gemeenteraad zal tijdens de Politieke Markt van komende donderdag twee moties bespreken die over de recente explosies in Almere gaan. De afgelopen maanden heeft de stad vaker te maken gehad met explosies, wat heeft geleid tot bezorgdheid onder zowel de gemeenteraad als de inwoners. De raad wil praten over de aanpak van de explosies. Inwoners kunnen tijdens de vergadering ook meepraten.

Op verschillende plekken in de stad is cameratoezicht ingesteld uit vrees voor meer explosies. Ook zijn meerdere woningen gesloten na de explosies. De meest recente explosie was op zondag 21 januari in de Bloemenbuurt.

Bewustwording vergroten

De eerste motie is ingediend door Forum voor Democratie (FvD). Zij stellen voor om een campagne te starten om de bewustwording van de gevaren van illegaal vuurwerk te vergroten. Illegaal vuurwerk wordt steeds vaker gebruikt bij criminele activiteiten. FvD wil jongeren en hun ouders bewust maken van de gevaren en consequenties van het bezit en gebruik hiervan.

Plan van aanpak

De tweede motie, ingediend door DENK, gaat over het bestrijden van de explosies. De recente toename van explosies heeft geleid tot zorgen over de openbare orde en veiligheid in de stad. Met name explosies die worden veroorzaakt door jongeren en in verband worden gebracht met drugscriminaliteit vormen een grote zorg. De gemeenteraad zoekt daarom naar maatregelen om dit probleem aan te pakken.

Meepraten

Tijdens deze vergadering krijgen ook inwoners, organisaties en andere geïnteresseerden de mogelijkheid om hun mening te uiten over dit onderwerp. Er kan ook een brief naar de raad gestuurd worden om standpunten kenbaar te maken.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Bij inval Haven blijkt 200 kilo drugs gevonden te zijn, tweede verdachte aangehouden

Bij een inval die woensdagavond werd gedaan in een woning in Almere Haven blijkt in totaal voor 200 kilo aan drugs te zijn gevonden. Ook zijn twee mannen aangehouden. De verdachten zijn een 64-jarige Almeerder en een 36-jarige man uit Amsterdam. Agenten vielen woensdagavond het huis aan de Leemwierde binnen. Het ging om een geplande actie omdat de politie vermoedde dat er verdovende middelen in de woning lagen. Agenten troffen een enorme […]

today29 januari 2024 1


0%