Nieuws

Gemeente wil opgevoerde fatbikes verbieden: ‘probleem voor de verkeersveiligheid’

today20 juni 2024 6

Achtergrond
share close

De maat is vol: opgevoerde fatbikes maken de straten onveilig, waarschuwen zo’n vijftig gemeenten, artsenorganisaties en de Fietsersbond. Zij trekken daarom aan de bel en vragen de Tweede Kamer om actie te ondernemen. Deze snelle fietsen vormen volgens hen een groot gevaar in het verkeer.

Afgelopen dinsdag hebben de gemeenten, waaronder de gemeente Almere, en organisaties de petitie aangeboden aan de Tweede Kamercommissie Infrastructuur en Waterstaat. Uit recente cijfers van VeiligheidNL blijkt dat meer dan de helft van de slachtoffers van ongelukken met fatbikes kinderen tussen de 10 en 14 jaar oud zijn.

Wethouder Micha Mos stelt dat door de inrichting van de stad Almere het probleem iets minder groot is dan elders, “Maar ook wij zien dat (opgevoerde) fatbikes een probleem vormen voor de verkeersveiligheid en voor de veiligheid van de (vaak jonge) bestuurders zelf. Dat blijkt ook uit controles die de politie in Almere doet”, vult hij aan.

De ondertekenaars willen een verbod op de verkoop van opgevoerde fatbikes. Ook willen ze dat er een onderzoek komt naar de invoering van een minimumleeftijd en een landelijke campagne om ouders en kinderen bewust te maken van de gevaren.

Foto: NOS

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Squashprofs strijden om punten voor de wereldranking tijdens toernooi in Almere

Zestien squashers streden afgelopen weekend in een Satellite proftoernooi in Almere. Tijdens dit toernooi wordt er vooral door jonge squashprofs gestreden om punten voor de Wereldranking. Met de zesde plaats werd Anthony Schwab de beste squash Almere speler. Volgens squash Almere is het prijzengeld meestal een extra bonus en ligt de nadruk bij deze toernooien op het verdienen van punten. De favoriet voor het toernooi was de 20-jarige Egyptenaar Mo […]

today20 juni 2024 3


0%