Nieuws

Gemeente heeft achterstand met het grasmaaien van de stad

today6 juni 2024 6

Achtergrond
share close

De gemeente heeft een achterstand met betrekking tot het grasmaaien in Almere. Dit komt door het natte weer van de afgelopen tijd. Het gras is op sommige plekken wel tot één meter hoog gegroeid. Nu het weer dus zo regenachtig is geweest dat maaien niet eens meer mogelijk was, is het gras nog hoger gegroeid.

De gemeente laat weten dat als grasmaaiers op natte grond maaien, er kale plekken in het groen ontstaan. Dit wilde de gemeente vermijden, en daarom hebben ze niet gemaaid. Hierdoor is het gras dus nog hoger geworden. Ze geven aan er alles aan te doen om de achterstand zo snel mogelijk in te halen.

Reden voor minder maaien

In plaats van tien tot twaalf keer per jaar wordt er maar één tot drie keer per jaar gemaaid. Dit zou goed zijn voor de biodiversiteit. Bovendien denkt wethouder Openbare Ruimte en Natuur, Jesse Luijendijk, dat de natuur hier mooier van wordt.

In de woonwijken blijft het gras wel korter, zodat er nog gepicknickt en gesport kan worden. Almeerse inwoners hebben in het verleden namelijk wel eens geklaagd over velden waar het gras niet goed onderhouden wordt. Bovendien blijft het gras oo kort zodat mensen met hooikoorts minder klachten hebben.

Daarom kijkt de gemeente per grasveld of berm of het gras daar hoger kan worden. Zo wordt het gras ook kort gehouden op plekken waar anders onveilige situaties zouden ontstaan.

Afbeelding: Wonen in Almere – Peter Swart

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

uncategorized

Het gezelligste plantsoentje van Almere Buiten. Buren staan voor elkaar klaar, houden een oogje in het zeil bij elkaar. Kinderen spelen samen en gaan samen naar school of peuterspeelzaal. Er wordt vaak gepicknickt in het plantsoen. Ouders doen gezellig een drankje op de houten bankjes terwijl de kleintjes buiten spelen! Ook de oudere buurkinderen passen op de jongste van de straat! zo ideaal de oppas die een paar deuren verder woont?! Buurmannen padellen samen maar ook in het plantsoen gooien […]

today5 juni 2024 2


0%