Nieuws

Gemeente bevestigt gesprekken met Almeerse Hockey Club over schulden

today29 juni 2023 110

Achtergrond
share close

De gemeente Almere is in gesprek met de Almeerse Hockey Club over de schulden van de club. De gemeente is één van de drie schuldeisers aan wie de vereniging nog geld verschuldigd is. Het gaat om een schuld van tonnen die is opgebouwd tijdens de coronapandemie.

“Wij zijn in gesprek met de hockeyclub en begeleiden hen vanuit de gemeente in het proces waarin zij zich nu bevinden”, zegt een woordvoerder. Wat dit concreet betekent is nog niet duidelijk.

Behalve dat de coronasteun moet worden terugbetaald heeft de financiële situatie ook te maken met stijgende lasten als het gaat om de inkoop van materialen en het onderhoud van het pand.

‘Wortels in de stad’
Met zo’n duizend leden is de hockeyclub een belangrijke vereniging voor de stad. “De Almeerse Hockeyclub is een vereniging met veel wortels in onze stad. Er zijn vele ouders, gezinnen en vrijwilligers bij betrokken. Als gemeente ondersteunen wij onze verenigingen waar dat kan zoveel mogelijk, in het belang van onze inwoners, omdat verenigingen een belangrijke verbindende rol vervullen in onze samenleving”, zegt de gemeente.

Bij de gemeente zijn er geen voorbeelden van andere verenigingen bekend die door de coronasteunmaatregelen in de problemen zijn geraakt.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Gemeente Almere krijgt miljoenen voor meer groen in het centrum

De gemeente Almere heeft bijna tien miljoen gekregen van Het Rijk. Dit geld is bedoeld voor meer groen in het centrum van de stad. De komende jaren worden er in de stad veel woningen bijgebouwd, vooral rond de Randstad en de Wisselweg. Om de nieuwe gebieden ook aantrekkelijk te maken is volgens wethouder Maaike Veeningen ook veel groen nodig. “Het is een heel stenig gebied in tegenstelling tot de rest […]

today29 juni 2023 33


0%