Nieuws

Gemeente Almere wil betalingen aan zorgorganisatie Palet stopzetten

today9 oktober 2023 10

Achtergrond
share close

De gemeente Almere staat op het punt de betalingen aan jeugdzorgorganisatie Palet Flevoland te stoppen. Dat zei wethouder Roelie Bosch donderdagavond tijdens de Politieke Markt. Volgens de wethouder weigert Palet om gegevens te overhandigen die de gemeente nodig zou hebben om de kinderen te kunnen helpen.

Door het uitblijven van deze documenten heeft de gemeente nu geen zicht op wie er hulp krijgt, of wat de hulp überhaupt inhoudt. Ze zegt daarbij wel dat een deel van deze gegevens juridisch gezien helemaal niet overhandigd hoeft te worden, met het oog op privacy.

Verschil in visie
Stichting Palet Flevoland helpt kinderen met een bovengemiddeld IQ die last hebben van depressies, angsten of bijvoorbeeld gedragsproblemen. De wethouder benadrukt dat de gemeente en Palet een andere visie hebben over de urgentie van de verleende zorg.

De gemeente ziet de hulpvraag van de ouders en kinderen niet direct als specialistische zorg. Het Palet en de ouders van de kinderen die de zorg ontvangen wel. Hierdoor is een onduidelijke situatie ontstaan voor de ouders.

Op dit moment behandelt de stichting zo’n 85 Almeerse kinderen en tieners. Maar 50 anderen die ook zijn aangemeld, kunnen volgens Palet nu niet worden geholpen, omdat de gemeente daarvoor geen vergoeding geeft.

Mediator om duidelijkheid te scheppen
Om meer duidelijkheid te krijgen zegt de wethouder toe een mediator in te zetten tussen de ouders van de kinderen bij Palet en de gemeente. In de vergadering benadrukt Bosch dat ze alles zou willen doen om de situatie los te krijgen. Zo hoopt ze dat er meer duidelijkheid komt voor de ouders.

Alexander Haffmans, bestuurder van Palet Flevoland, zat tijdens de vergadering in de zaal en gaf donderdagavond aan dat hij nog even moet bijkomen van de uitspraken in de vergadering. Hij is blij dat de gemeente een mediator inzet tussen de ouders en de gemeente maar hoopt dat de gemeente hetzelfde zal doen voor Palet. “Op die manier kunnen wij dit probleem gezamenlijk in korte tijd oplossen en zo onnodige onzekerheid wegnemen.”

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Beide Almeerse hockeyteams winnen van Gooische

Almere-Gooische 1-0. De dames van De Almeerse hebben zondag een belangrijke overwinning behaald op Gooische. De ploeg van Moses Lodarmasse staat dankzij deze overwinning op een gedeelde tweede plek en blijft op koers voor promotie. De Almeerse speelde tegen Gooische een prima wedstrijd. Gooische, dat goed gestructureerd en gedisciplineerd speelt, bleek een lastige tegenstander voor de Almeerse ploeg. De wedstrijd ging in de eerste helft gelijk op en het bleef tot […]

today9 oktober 2023 8


0%