Nieuws

Gemeente Almere reageert als een van de snelste op e-mail blijkt uit landelijk onderzoek

today14 juni 2024 13

Achtergrond
share close

De gemeente Almere is, samen met andere gemeenten in Flevoland het snelst met het beantwoorden van vragen per e-mail. Dat blijkt uit een jaarlijks onderzoek van klantcontactbeheerder Pricon, waarbij alle Nederlandse gemeenten via e-mail werden benaderd met een simpele vraag. Daarentegen word je in Almere wel verplicht om ‘onnodig persoonlijke gegevens te delen’, dat is in de meeste Nederlandse gemeenten niet nodig.

In de e-mailgedragslijn voor overheden is bepaald dat alle gemeenten binnen twee werkdagen moeten reageren op eenvoudige vragen, zoals over openingstijden of parkeerregels. Alle Flevolandse gemeenten hebben op tijd geantwoord, waarmee deze provincie landelijk als beste presteert op dit gebied. Vorig jaar antwoordden slechts de helft van gemeenten in Flevoland op tijd, waarmee ze toen nog procentueel als slechts provincie uit de bus kwamen.

Antwoord niet op tijd
Privacy

Opvallend is wel dat steeds meer gemeenten in Flevoland geen e-mailadres op hun website vermelden. In het afgelopen jaar is dit percentage gestegen van 17 naar 50 procent. In Almere, waar ook geen e-mailadres staat, is het zelfs verplicht om gegevens zoals adres, geboortedatum, of telefoonnummer te delen bij het stellen van een simpele vraag. Bij 89 procent van de Nederlandse gemeentes hoef je niet je persoonsgegevens te delen.

Verschillen in privacy

Foto: Pexel

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

De Yanmar Almere City Run: dit zijn de afstanden en hier mag je aanmoedigen

Het grootste hardloopevenement van Almere wordt aankomende zondag gehouden. Het is de 13de editie van de Yanmar City Run en is al jaren populair onder sporters van alle leeftijden. Ook dit jaar kunnen er weer verschillende afstanden worden gelopen, die allemaal eindigen in de – inmiddels traditionele – sfeervolle finish. Yanmar Almere City Run Het grootste hardloopevenement van Almere wordt gesteund door ondernemers, de gemeente, vrijwilligers en de lopers zelf. […]

today14 juni 2024 3


0%