Nieuws

Gek van de stank en de vliegjes door proef met GFT-container

today9 mei 2023 19

Achtergrond
share close

Bewoners van het centrum van Almere Haven worden gek van de stank en de vliegjes door een GFT-container die als test is neergezet door de Stadsreiniging. In de container kunnen alle verteerbare resten zoals groente fruit, en andere etensresten zonder zak worden gedumpt.

Teo Krijgsman woont recht tegenover de GFT-container en kan daardoor niet meer in zijn eigen tuin zitten vanwege de stank en de fruitvliegjes. “Het is nog niet eens zo warm en de eerste vliegjes hebben zich al gemeld”, vertelt Teo Krijgsman. “En het stinkt nu ook al behoorlijk, kun je nagaan hoe het is als het vijfendertig graden is wekenlang. Dan kan ik niet eens meer in mijn eigen tuin eten en mijn buren kunnen niet meer op het balkon zitten.”

Niet in gesprek
De GFT-bak staat er al een hele tijd en ook vorig jaar klaagden de omwonenden over overlast. Maar er is nog steeds niets veranderd. Krijgsman heeft verschillende keren geklaagd bij de gemeente, maar krijgt geen enkele medewerking. “Dat is een rotgevoel, onmachtig ook. Voorheen had ik een goed contact met de mensen bij de Stadsreiniging in Almere Haven. Maar die zijn in de loop van de jaren vertrokken en ik kom nu niet meer met ze in gesprek.”

De oplossing is volgens Krijgsman simpel. “Er is mij verteld dat dit een test was die en paar maanden zou duren maar, dat ding staat er nu al een jaar. Ik wil dat deze container wordt weggehaald en dat we naar de oude containers terugkeren. Die waren ondergronds. Die stonken minder en werden vaker geleegd.”

Omroep Flevoland heeft de gemeente Almere om een reactie gevraagd, maar die niet gekregen.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Almeers Kamerlid Leonie Vestering (PvdD) legt werk tijdelijk neer

Het Almeerse Kamerlid Leonie Vestering van de Partij voor de Dieren legt haar werk in de Tweede Kamer tijdelijk neer. Dit vanwege haar gezondheid. In een persbericht gaat haar partij niet dieper in op de precieze reden van haar afwezigheid. Vestering laat zelf via Twitter weten dat werkomstandigheden ervoor gezorgd hebben dat ze de komende weken met verlof gaat. Dit op doktersadvies. Ook schrijft ze dat ze vorig jaar werd […]

today9 mei 2023 44


0%