Nieuws

Geen eigen gymzaal voor De ‘nieuwe’ Meergronden, Sporthal Haven moet uitbreiden

today11 juni 2024

Achtergrond
share close

Middelbare school De Meergronden in Almere Haven krijgt geen eigen gymzaal. De gemeente wil in plaats daarvan geld uitgeven aan de uitbreiding van Sporthal Haven, zodat de leerlingen het gymnastiekonderwijs daar kunnen volgen.

De oplevering van het nieuwe schoolgebouw van De Meergronden is naar schatting in 2028, maar de Sporthal Haven kan waarschijnlijk vanaf 2027 gebruikt worden door de school. “Het kan zijn dat het iets langer gaat duren”, voegt de gemeente toe. Hoeveel langer dat is, daar heeft de gemeente ‘nu nog geen zicht op’.

Verwacht wordt dat de uitbreiding van Sporthal Haven 2.795.000 euro kost. Tijdens de uitbreiding kunnen gebruikers de sporthal blijven gebruiken, al kan de komst van de leerlingen voor sommige gebruikers volgens de gemeente ‘beperkte’ gevolgen hebben.

Ontwerp voor het nieuwe schoolgebouw van De Meergronden (foto: ZEEP architects and urban designers)
Schoolgebouw toe aan vernieuwing

In 2020 presenteerde de school plannen voor een nieuw schoolgebouw. Deze moest in eerste instantie te gebruiken zijn vanaf schooljaar 2024/2025, maar dat is al twee keer uitgesteld. Het huidige gebouw is inmiddels ruim veertig jaar oud en aan vernieuwing toe. Het gebouw moet plaats maken voor de nieuwe school én woningbouw. “Dit vraagt om veel overleg met de met belanghebbenden”, zegt de gemeente. “Het is een ingewikkeld project.”

Omslagfoto: Abhishek Rathi via Google Reviews

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

‘Olympische Vlam’ reist door Almere voor Special Olympics

De Olympische Vlam, bekend als de ‘Flame of Hope’, zal 11 juni door Almere reizen als onderdeel van de Special Olympics Nationale Spelen (SONS). Meer dan 60 sporters en coaches uit Flevoland zullen deelnemen aan dit evenement. De SONS zijn de Olympische Spelen voor sporters met een verstandelijke beperking. De Almeerse sporters zullen deelnemen aan bocce, dans, hockey en inlineskaten. Traditiegetrouw wordt de vlam gedragen door vrijwilligers van de Brandweer […]

today10 juni 2024 9


0%