Nieuws

GDFL Brassband, Theaterschool Almere en Poppodium De Meester strijden om de Almeerse Cultuurprijs

today26 januari 2024 5

Achtergrond
share close

GDFL Brassband, Theaterschool Almere en Poppodium De Meester zijn door naar de tweede ronde voor de strijd om de Almeerse Cultuurprijs. De prijs wordt uitgereikt door Cultuurfonds Almere aan een cultuurmaker of organisatie die een bijzondere bijdrage heeft geleverd aan de kunst- en cultuursector. Stemmen kan nog tot 18 februari.

In de eerste ronde kon de Almeerse cultuursector bepalen wie van de tien genomineerden doorgaat naar de volgende ronde. Na 3.500 stemmen zijn er drie genomineerden gekozen: GDFL Brassband, Theaterschool Almere en Poppodium De Meester.

Almeerders kunnen tot 18 februari stemmen op een van de genomineerden. De jury bestaat verder uit de wethouder van cultuur, de directeur van Cultuurfonds Almere, een vertegenwoordiger vanuit het DOCA (Directie Overleg Culturele instellingen Almere) en de vorige winnaar van de Almeerse Cultuurprijs, Kamp Seedorf.

Uitreiking

De winnaar van de Almeerse Cultuurprijs wordt op 27 februari 2024 bekendgemaakt tijdens het culturele evenement ‘Maak het Mee’ in de Kunstlinie. De prijs van 5.000 euro wordt dan door de juryvoorzitter uitgereikt. De winnaar kan het bedrag zelf gebruiken of doorgeven aan een ander Almeers cultureel initiatief.

Foto: Studio Frameworks

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Gewonde bij steekpartij in woning Almere Stad

Bij een steekpartij in een woning aan de Glinkastraat in de Almeerse Muziekwijk is donderdagavond een persoon gewond geraakt. De politie kreeg halverwege de avond een melding van de steekpartij. Direct gingen er meerdere politiewagens naar de straat. In de woning vonden agenten het gewonde slachtoffer. Na behandeling door ambulancemedewerkers is het slachtoffer naar het ziekenhuis vervoerd. De politie heeft in de woning een verdachte aangehouden en gaat uit van […]

today26 januari 2024 1


0%