Nieuws

Gateway Diner in Beatrixpark heeft na zes jaar een nieuwe eigenaar

today5 maart 2024 5

Achtergrond
share close

De Gateway Diner in het Beatrixpark in Almere Stad krijgt een nieuw leven. Na ruim zes jaar leeggestaan te hebben, heeft het pand nieuwe huurders. Het is de bedoeling dat de diner een kunst en cultuurcentrum wordt voor jongeren.

De Diner werd in 1939 gebouwd in New Jersey in de Verenigde Staten. Martin van der Voort kocht het gebouw in 1994 en liet het naar Nederland vervoeren. Na 16 jaar zoeken naar een locatie kwam de Diner in 2010 in het Beatrixpark in Almere terecht. Daarmee was het direct het oudste gebouw van de stad.

In februari 2014 ging het restaurant officieel failliet en werd het pand verkocht, maar zonder succes. Begin 2016 kreeg de Diner een nieuwe eigenaar. Na veel tegenslagen gaat het restaurant eind juni 2016 weer open. Al met al liep de Gateway Diner niet en moest het pand in 2018 weer dicht.

Even leek het erop dat de Gateway Diner omgetoverd zou worden tot een pannenkoekenrestaurant, maar daar kwam niks van terecht. In 2022 werd de Amerikaanse Diner weer te koop gezet door de huidige eigenaar. Omdat er een gebrek aan interesse van mogelijke kopers of huurder was, heeft makelaar Van Der Linden vorig jaar de betrokkenheid stopgezet.

Nieuwe huurders

De Gateway Diner heeft na al die jaren dus weer een nieuwe eigenaar. De hekken die om het pand heen stonden zijn weggehaald. Ook wordt het pand opgeknapt en worden de ramen vervangen. Het is nog niet bekend wanneer het pand officieel wordt geopend.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Podcast voor Almeerse jongeren: wat maakt Almere zo speciaal?

Het jongerenplatform ALLY LIFE start met een podcastavond. Tijdens de podcast worden de ontwikkelingen van de stad Almere door de ogen van jongeren besproken. 15 maart is er een live opname van de podcast ALLY Talks in NOW’s THE TIME aan Belfort 17 in Almere Centrum. De host van de podcast is Julia van der Most en zij gaat in gesprek met verschillende tafelgasten. De gasten delen hun mening en […]

today1 maart 2024 2


0%