Nieuws

FvD Almere pleit voor drone- of vuurwerkshow tijdens jaarwisseling

today26 oktober 2023 8

Achtergrond
share close

Raadslid van Forum voor Democratie Almere, Karine de Potter, wil zich hardmaken om tijdens de jaarwisseling in Almere een drone- of vuurwerkshow te realiseren. Dit zou ze graag op het Weerwater organiseren. “Ik hoop dat Almeerders zelf minder afsteken als er deze mogelijkheid is.”

De Potter woont al 26 jaar in Nederland, maar ze komt oorspronkelijk uit België. Ze legt uit dat de jaarwisselingen daar heel anders zijn. “In België is het een hele ervaring. Elk dorp heeft een eigen vuurwerkshow. Het geeft me een warm en feestelijk gevoel.”

Ze vertelt dat er om de show heen ook van alles te doen is. “Er zijn eetkraampjes, het hele dorp loopt uit om het te zien en je komt elkaar tegen. Daarnaast is een drone- of vuurwerkshow ook nog eens mooi om te kijken.”

Zoiets zou De Potter ook graag in Almere willen. “Toen ik hier voor het eerst in Nederland kwam, leek het met oud en nieuw wel oorlog. Vroeger was het nog leuk met sterretjes, maar nu gaat het extreme vormen aannemen.”

Niet verbieden
Volgens haar kan je het ook niet verbieden. “De moties om het gebruik van vuurwerk in te perken of zelfs te verbieden, halen het telkens niet. En dat willen we bij FvD ook niet bereiken. We willen het niet verbieden, maar een alternatief aanbieden. Hopelijk kunnen we zo geleidelijk de vuurwerktraditie een beetje veranderen.”

Ze hoopt dat de traditie op die manier weer mooi wordt. “Nu zitten mensen tijdens de jaarwisseling thuis met angstige huisdieren en hopen ze maar dat er niks stuk gaat. Met een show kunnen we mensen iets nieuws en sprookjesachtig bieden. Het Weerwater is daar de perfecte locatie voor. Het kost misschien wat geld, maar dat kost het opruimen van vuurwerkafval ook.”

Motie
Daarom heeft De Potter een motie ingediend om ook echt onderzoek te doen naar het organiseren van een drone- of vuurwerkshow. “Ik wil kijken wat er mogelijk is en wat er kan veranderen. Al kan ik dat niet alleen. Ik hoop dan ook dat andere Almeerse politieke partijen echt inhoudelijk gaan kijken naar de motie en niet alleen naar het feit dat ik van FvD ben en daardoor tegen stemmen.”

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Minder parkeerplekken in Krakelinggarage door vervangen van sprinklers

De onderhoudswerkzaamheden aan de Krakelinggarage in Almere Stad duren tot maandag 13 november, dat meldt parkeerbedrijf P1. Een gedeelte van de parkeergarage is sinds maandag 16 oktober afgesloten in verband met het verbeteren van de brandveiligheid. “In november 2020 bleek tijdens een inspectie dat de sprinklerinstallaties niet de verwachtte levensduur van 30 jaar zouden halen”, zei wethouder Alexander Sprong begin dit jaar. “Toen hebben we besloten om de installaties veel […]

today26 oktober 2023 8


0%