Nieuws

Futuregroep wil schouders eronder zetten: ‘Kijk over partijbelang heen’

today28 maart 2024 2

Achtergrond
share close

“Politici, denk niet alleen aan je eigen partij, maar kijk naar verbinding”, die oproep doet Gerard Boekhoff namens de Futuregroep in het tv-programma Politiek op 1. De Futuregroep heeft een brief gestuurd naar de gemeenteraad waarin zorgen worden geuit over de instabiele situatie in de politiek.

Bij de Futuregroep zijn onder andere woningbouwcorporaties, de politie, De Schoor, De Zorggroep en andere grote Almeerse organisaties betrokken. De directeuren van deze elf organisaties komen een aantal keren per jaar bijeen.

De Futuregroep voelt een verantwoordelijkheid voor de stad en wil met de politiek en alle organisaties een plan voor de toekomst maken. “Wij voelen een verantwoordelijkheid en wijzen echt niet alleen naar de gemeente. Maar we vinden wel dat politieke partijen over hun eigen partij heen moeten kijken.”

De aanleiding is het rapport ‘De sociale staat van de stad‘. Dat rapport vraag om samen de schouders eronder te zetten, zegt Boekhoff. Tel daarbij op dat er nu geen coalitie is en de noodkreet is te verklaren. Er is nog geen officiële reactie vanuit de raad, maar DENK en de SP laten in Politiek op 1 weten positief te staan tegenover de oproep om het samen te doen.

‘Politiek niet stabiel’

Boekhoff geeft aan dat er ook nu wel gesprekken zijn met de Almeerse politici, maar deze zijn minder vruchtbaar als er geen stabiele coalitie is. “We zijn wel in gesprek. Maar als de politiek niet stabiel is, dan weet niemand precies wat er de komende tijd gaat gebeuren. En dat moet wel.”

Een officiële reactie op de brief komt waarschijnlijk binnenkort. Verkenner Peter den Oudsten voert momenteel gesprekken om te kijken wat er mogelijk is voor een nieuwe coalitie. Volgende week zal hij zijn bevindingen delen, is nu de planning.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Maand cel voor Almeerse profvoetballer Brenet voor rijden zonder rijbewijs

De Almeerse FC Twente-speler Joshua Brenet is veroordeeld tot een maand onvoorwaardelijke celstraf. De 30-jarige profvoetballer stond dinsdag terecht bij de politierechter in Almelo voor tweemaal rijden zonder geldig rijbewijs. Brenet was zelf niet aanwezig op de zitting, waar het Openbaar Ministerie een taakstraf van zestig uur had geëist en een voorwaardelijke celstraf van een week. Brenet werd in januari vorig jaar tweemaal tijdens verkeerscontroles aangehouden zonder rijbewijs. De eerste […]

today26 maart 2024 2


0%