Nieuws

Flevoziekenhuis plaatst aanmeldzuilen voor minder lange wachtrijen

today9 oktober 2023 9

Achtergrond
share close

Vanaf 27 oktober staan er in de centrale hal, op de poliklinieken en onderzoeksafdelingen van het Flevoziekenhuis, aanmeldzuilen waar mensen zich voor hun afspraak kunnen aanmelden. Volgens het ziekenhuis zullen er daardoor kortere wachttijden zijn en is er meer tijd om mensen te helpen. 

Eerder moesten bezoekers zich aanmelden bij de balie van de afdeling waar ze een afspraak hadden. De baliemedewerkers moeten op drukke dagen ook telefoontjes en andere vragen beantwoorden, waardoor er soms rijen ontstonden.

Om het aanmelden sneller te maken, heeft het Flevoziekenhuis aanmeldzuilen ingezet. “Patiënten hoeven daardoor niet meer te wachten bij de balie. Ze kunnen zich centraal aanmelden en gelijk hun gegevens controleren”, aldus een woordvoerder van het Flevoziekenhuis.

Voor het aanmelden op de zuilen hebben bezoekers een geldig Nederlands identiteitsbewijs nodig, dat kan een paspoort, ID-kaart of een rijbewijs zijn. Dat geldt ook voor kinderen. “Bij binnenkomst staan medewerkers klaar om patiënten te helpen bij het aanmelden”, vertelt de woordvoerder.

Mensen die voor het eerst in het Flevoziekenhuis komen of geen geldig legitimatiebewijs bij zich hebben, kunnen zich ook aanmelden bij de inschrijfbalie. “Bij de poliklinieken of onderzoeksafdelingen kunnen patiënten zich weer aanmelden, dan weet de arts gelijk dat ze aanwezig zijn.”

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Gemeente Almere wil betalingen aan zorgorganisatie Palet stopzetten

De gemeente Almere staat op het punt de betalingen aan jeugdzorgorganisatie Palet Flevoland te stoppen. Dat zei wethouder Roelie Bosch donderdagavond tijdens de Politieke Markt. Volgens de wethouder weigert Palet om gegevens te overhandigen die de gemeente nodig zou hebben om de kinderen te kunnen helpen. Door het uitblijven van deze documenten heeft de gemeente nu geen zicht op wie er hulp krijgt, of wat de hulp überhaupt inhoudt. Ze […]

today9 oktober 2023 10


0%