Nieuws

Extra bedden voor daklozen tijdens kou in Almere

today17 januari 2024 14

Achtergrond
share close

Nu de temperaturen laag zijn, zorgen Almeerse hulporganisaties dat er extra maatregelen genomen worden voor daklozen die buiten slapen. Vannacht vroor het en ook de komende nachten stijgt de temperatuur niet boven nul. Daarom is de winterkouderegeling van kracht. Hierbij zorgt het Leger des Heils dat zoveel mogelijk mensen op straat de opvang weten te vinden. “Het is erg vermoeiend om het koud te hebben.”

Zodra de gevoelstemperatuur langer dan een dag onder nul komt, is er voor alle daklozen de zogeheten winterkouderegeling. Dat houdt in dat er door het Leger des Heils extra slaapplekken worden gerealiseerd. Wie zich meldt, krijgt een douche, een warme maaltijd en ontbijt. Dat kost niets.

Hulporganisaties in Almere, zoals het Leger des Heils en Kwintus, zorgen dat zoveel mogelijk mensen op de hoogte zijn van deze regeling. “Het gaat vaak ook van mond tot mond, mensen kennen elkaar van de huiskamer bij Kwintes en de dagopvang bij het Leger des Heils”, zegt Femke Bakker, manager bij de maatschappelijke opvang Almere Poort. Beide organisaties zijn regelmatig in contact met de mensen die op straat slapen en brengen ze persoonlijk op de hoogte.

Buiten blijven

Soms willen mensen, ondanks de lage temperaturen, niet naar binnen. “Dat mag”, zegt Femke, “We zorgen dan dat deze mensen de juiste spullen hebben en op een veilige plek liggen om te slapen. Mensen kunnen anders onderkoelingsverschijnselen krijgen, ze teren in op reserves. Dat is nooit goed.”

Voor iedereen een bed

Wie op straat slaapt, kan zich tijdens de regeling bij de dagopvang van het Leger des Heils aanmelden. Vervolgens worden ze met een busje vanaf de dagopvang naar de sporthal gebracht. “We hebben het liefste dat mensen zich voor 17:00 aanmelden, maar we gaan niemand een bed weigeren als ze zich na die tijd aanmelden.”

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Almere vreest voor aanslag op woning in Nobelhorst, cameratoezicht ingesteld

De gemeente Almere vreest voor een explosie of aanslag bij een woning aan de Marie Curielaan in de wijk Nobelhorst. De burgemeester laat daarom tijdelijk cameratoezicht in de straat plaatsen. “Het is niet alleen gevaarlijk voor de aanwezigen in de woning, maar ook voor omwonenden en voorbijgangers”, schrijft burgemeester Hein van der Loo. Woning dicht Uit de bekendmaking blijkt dat vorige maand in dezelfde straat een woning is gesloten. Dat […]

today16 januari 2024 4


0%