Nieuws

Examenuitslag Helen Parkhurst later door DDoS-aanval schoolsysteem

today15 juni 2023 65

Achtergrond
share close

Leerlingen van het Helen Parkhurst in Almere Parkwijk moesten woensdag nóg langer in spanning hun examenuitslag afwachten. Een DDoS-aanval legde namelijk in het begin van de ochtend het schoolsysteem Somtoday plat, waar alle examenberekeningen in stonden. Hierdoor konden de verlossende uitslag-telefoontjes niet op tijd worden gepleegd.

“Jullie zitten allemaal in spanning op de uitslag te wachten. Helaas hadden wij te maken met een storing bij SOM die 20 scholen/instellingen trof, waaronder wij helaas”, staat in een brief aan de ouders te lezen. De leraren hebben ook zelf de berekeningen van de uitslag gemaakt maar die zijn volgens de school minder precies en daardoor niet geldig.

De leerlingen moesten minimaal een uur langer op hun uitslag wachten, waardoor ook de festiviteiten met een uur werden uitgesteld.

DDoS-aanval

Een DDoS-aanval is een cyberaanval waarbij ontzettend veel verkeer naar computers, computernetwerken of servers worden verstuurd. Internet-criminelen sturen dan zoveel data naar de server dat deze overbelast raakt.

Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking tussen 1Almere en Omroep Flevoland.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Docent knoeit met antwoorden examens Park Lyceum

Een docent van het Baken Park Lyceum heeft geknoeid met de examens van twee leerlingen. Dat meldt rector Peter Overgaauw van de school dinsdagmiddag. Het gaat om vmbo-eindexamens natuur en scheikunde II. Bij de examens is met potlood het antwoord aangevuld. De correcties kwamen aan het licht toen een tweede docent het examen ging nakijken. Die docent heeft toen melding gemaakt bij de onderwijsinspectie. De inspectie heeft onderzoek gedaan en […]

today15 juni 2023 28


0%