Nieuws

Ex-wethouder Van Garderen maakt carrièremove

today18 juli 2023 29

Achtergrond
share close

Nadat Hilde van Garderen afgelopen jaar niet opnieuw wethouder kon worden, verliet ze de Almeerse politiek. Na twaalf jaar actief te zijn geweest in de politiek, gaat ze vanaf 1 augustus het onderwijs in.

Op LinkedIn deelde ze het bericht over ‘terug gaan naar de basis’ met een foto van schoolboeken. Ze geeft aan te beginnen bij het Montessori Lyceum Flevoland. “Ik heb er heel erg veel zin in, maar het is ook erg spannend. Ik ben namelijk ook nog docent in opleiding. Op de Hogeschool Utrecht volg ik namelijk in deeltijd Docent Nederlands,” geeft de oud-wethouder aan.

Oorsprong van de keuze

Na de gemeenteraadsverkiezingen van vorig jaar werd was er nog maar plek voor een VVD-wethouder. “Voor mij stopte de politiek toen,” zegt Van Garderen. Vanaf toen is ze begonnen met denken wat zij de komende jaren graag wilde doen.

Van Garderen: “Het was een grote zoektocht. Ik vond het werk als wethouder heel leuk, vooral om actief bezig te zijn. Toen dacht ik, onderwijs is een mooie manier om hier mee door te gaan en dan ook te kunnen werken met jonge mensen.”

Daarnaast heeft Van Garderen een eigen stichting vernoemd naar haar moeder Miep Diesel. Namens de stichting staat ze vaak voor de klas om een gastles te verzorgen. Ook dit woog mee in haar carrièrekeuze.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

‘Unieke samenwerking’: cliënten dagbesteding in actie bij tennisclub

Koekjes bakken voor de club, het groen onderhouden en bardiensten draaien. Cliënten van dagbesteding Het Kompass gaan dat vanaf nu doen bij de tennis- en padelvereniging Het Nieuwe Land in Almere Stad. Voorzitter Regina Tang noemt het een ‘unieke’ samenwerking. De cliënten zijn jongeren en volwassenen die door onder meer autisme of een verstandelijke beperking geen reguliere baan kunnen hebben. Door hen in te zetten voor allerlei taken bij Het […]

today17 juli 2023 55


0%