Nieuws

Ericka uit Almere zamelt geld in voor een pruik

today10 juni 2024 3

Achtergrond
share close

Ericka Matitawaer uit Almere kreeg op 8 mei te horen dat ze kwaadaardige borstkanker heeft, met uitzaaiingen naar de lymfeklier. Dagelijkse bezoeken volgden, waarna ze te horen kreeg dat er een kans op genezing is. Deze behandelingen gaan deze week van start, maar brengen helaas wel haaruitval met zich mee. Om deze reden zamelt Ericka nu geld in voor een pruik.

Geld inzamelen voor een pruik

Hoewel Ericka blij is met het nieuws dat er kans op genezing is, is het een confronterend feit dat ze tijdens de behandeling haar haren gaat verliezen. Dit brengt ook een mentale klap met zich mee, want geen enkele vrouw zit daar op te wachten. Na de behandeling zullen de haren van Ericka weer teruggroeien, maar tot die tijd wil ze graag een pruik dragen.

De Almeerse zit in de ziektewet en een pruik wordt maar gedeeltelijk vergoed. De pruik kost €3700, waarvan ze een groot gedeelte zelf op moet brengen. Door het feit dat Ericka in de ziektewet zit, kan ze dit simpelweg niet betalen. Ze zit naar eigen zeggen met ‘haar handen in het haar’ en vraagt daarom om hulp.

Om de kosten voor de pruik bij elkaar te krijgen vraagt Ericka door middel van een campagne op GoFundMe om een financiële bijdrage, zodat ze toch in staat is om de pruik te kunnen kopen. Genezen van de ziekte is uiteraard prioriteit, maar het mentale aspect is minstens zo belangrijk. Een pruik kan hierin een positieve bijdrage leveren. De Almeerse kan worden gesteund via deze link.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

‘Tijd voor vernieuwing’ in Haven, gemeente vraagt input van bewoners

Na 50 jaar Almere Haven is het stadsdeel toe aan vernieuwing, vindt de gemeente. Daarom roept zij Havenaren op om mee te denken over de toekomstige inrichting van het oudste deel van de stad. Vanaf 10 juni zijn er tentoonstellingen, dorpsgesprekken en een webinar om input vanuit de inwoners te verzamelen. Voordat de gemeenteraad definitieve besluiten kan nemen, moet er een ‘participatietraject’ worden doorlopen, waarbij Havenaren de kans krijgen om […]

today10 juni 2024 3


0%