Nieuws

Erfgoedborrel XL: Ronald Nijboer geeft lezing in Stadsarchief Almere

today27 november 2023 6

Achtergrond
share close

Socioloog, onderzoeker en auteur Roald Nijboer geeft vrijdag 1 december een lezing. Deze gaat over zijn onderzoeken met betrekking tot het culturele erfgoed van de kustplaatsen en het landschap rondom het IJsselmeer. De lezing is georganiseerd door Boekwinkel Korsakov en St. Regenboogbuurt, en zal plaatsvinden in Stadsarchief Almere.

Wereldzee in de Polder

Auteur Ronald Nijboer zal de lezing geven om liefhebbers van erfgoed te ontmoeten en te verbinden. Dit doet hij tijdens de erfgoedborrel dat elke zes weken door de boekwinkel wordt georganiseerd. Tijdens deze XL-versie zal Nijboer spreken over zijn reis met een historische Tjalk, waarmee hij dezelfde route heeft gevaren die Fransman Henry Havard in 1873 op de Zuiderzee heeft afgelegd.

Henry Havard wilde destijds de historische steden en dorpen rondom de Zuiderzee vastleggen voordat modernisering ze voorgoed zou veranderen. Ronald Nijboer volgde zijn route en heeft gesproken met bewoners over de veranderingen van het landschap, de cultuur en de dorpen en steden. De auteur heeft deze verhalen opgetekend en zal dit delen met de bezoekers van Erfgoedborrel XL

Ronald Nijboer in Stadsarchief

De socioloog/onderzoeker zal bezoekers van de erfgoedborrel in Stadsarchief kennis laten maken met het culturele verleden van het gebied rondom het IJsselmeer. Vooral de invloeden uit het verleden op de huidige cultuur zullen aan bod komen, waarin hij zijn bevindingen zal vergelijken met dat van Henry Havard.

Geïnteresseerden kunnen de lezing op vrijdag 1 december bijwonen en zal van 16:00 tot 18:00 duren. Stadsarchief Almere is te vinden op de Stadhuispromenade 2 in Almere Stad. De auteur heeft zijn moderne ontdekkingsreis opgetekend in zijn boek ‘Wereldzee in de Polder’. De toegang van de lezing is gratis. Aanmelden is verplicht via info@boekwinkelkorsakov.nl. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van de boekenwinkel: www.boekwinkelkorsakov.nl.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Blunderend Almere City genadeloos onderuit tegen Heracles: 0-5

Almere City FC is in eigen huis hard onderuit gegaan tegen het lager geklasseerde SC Heracles. In het Yanmar-stadion werd het maar liefst 0-5 en kwam er abrupt en overwacht een einde aan een goede reeks van de nieuwkomer in de Eredivisie. De Almeerders waren het grootste deel van wedstrijd de bovenliggende partij, maar zakten door te laat ingrijpen van Alex Pastoor en verdedigende blunders volledig door het ijs. Heracles […]

today27 november 2023 5


0%