Nieuws

Dutch Digital Art Museum Almere organiseert ‘museumcrèche’

today5 mei 2023 43

Achtergrond
share close

Vanaf zaterdag 6 mei gaat het Dutch Digital Art Museum Almere (DDAMA) vier weken lang zogenaamde ‘museumcrèches’ organiseren. Ouders kunnen kinderen vanaf acht jaar een uur langsbrengen in het museum. Medewerkers van het DDAMA gaan dan met de kinderen digital art maken.

Christine van Stralen werkt in het museum en vertelt waarom ze de crèche organiseren. Van Stralen: “We willen dat kinderen belangstelling krijgen voor digitale kunst en dat ook zelf kunnen maken.”

Van Stralen denkt dat kinderen die interesse al hebben: “De kinderen van nu zijn opgegroeid met het digitale leven. Ze weten niet beter.”

Met de museumcrèche zijn vrijwilligers aanwezig die de kinderen vragen wat ze zouden willen leren. Daar gaan ze dan samen mee aan de slag.

Het idee is dat ze kunst kunnen maken op hun laptop, tablet of mobiele telefoon. Daarna kunnen ze er thuis verder mee aan de slag. Bij DDAMA zijn overigens ook laptops die de kinderen kunnen gebruiken.

Ze zullen in groepjes van hooguit tien kinderen aan de slag gaan. Ouders kunnen hun kinderen brengen tussen 14:00 en 17:00. Het kost €10 per kind. Bijkomend voordeel: ouders kunnen een uurtje zonder hun kinderen winkelen.

Het museum blijft trouwens gewoon open voor andere bezoekers.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Bekijk hier de activiteiten tijdens Bevrijdingsdag in Almere

Het is vrijdag 5 mei weer Bevrijdingsdag. In Almere zijn er allerlei optredens en activiteiten georganiseerd, waaronder het Bevrijdingsfestival dat dit jaar zijn 30ste editie viert. 1. Bevrijdingsfestival  Wanneer: Vrijdag 5 mei vanaf 13:00 uur Waar: Esplanade Entree: Gratis Vanaf 13:00 uur zal op de Esplanade een grote diversiteit aan bekende artiesten optreden. Verwacht optredens van onder meer Snelle, MEAU en Jeangu Macrooy. De bekende presentator John Williams zal het unieke concert ‘RNB Oldskool Hits Show’ […]

today5 mei 2023 97


0%