Nieuws

Duidelijkheid over woningbouw op Floriadeterrein laat op zich wachten

today21 december 2023 6

Achtergrond
share close

Het gaat langer duren voordat duidelijk is welke woningbouwplannen worden uitgevoerd op het voormalige Floriadeterrein in Almere. De gemeente en de projectontwikkelaar van de woonwijk hebben meer tijd nodig om hun meningsverschil op te lossen.

Een deadline die op 15 december lag, is opgeschoven naar 12 februari. Voor de bouw van woonwijk Hortus heeft Almere in 2018 al een contract gesloten met projectontwikkelaar Amvest. Later is ook bouwbedrijf Dura Vermeer daarbij aangehaakt. Zij werken nu samen onder de naam Weerwater CV.

Ruzie over aantallen huizen

Weerwater CV en de gemeente hebben in de jaren die volgden forse meningsverschillen gekregen. Eén van de grootste twistpunten is het aantal huizen dat op het terrein komt te staan.

De projectontwikkelaar heeft ooit het recht gekregen er 660 te bouwen. De gemeente ziet inmiddels liever een hoger aantal, maar vreest dat Weerwater CV dit onmogelijk maakt door het hele terrein vol te bouwen met de 660 huizen.

Pijnpunten uit het verleden

Weerwater CV gaf aan dat hogere aantallen wel degelijk kunnen, maar dat er dan wel ‘serieus over een aantal onopgeloste zaken gesproken moet worden.’ De afgelopen jaren hebben de twee partijen namelijk al veel met elkaar te maken gehad. Zo moest er intensief samengewerkt worden voor de aanleg van het Floriadeterrein en de groenstructuur daarvan.

De ruzie liep eerder dit jaar zo hoog op dat Weerwater CV aangaf naar de rechter te stappen. De zaak zou in november behandeld worden, maar enkele weken daarvoor besloten de twee partijen om te kijken of er toch een oplossing gevonden kan worden.

Onderzocht wordt of de gemeente het ontwikkelrecht voor het gebied kan terugkopen. Dat zou betekenen dat Weerwater CV de wijk niet gaat bouwen en de gemeente de opdracht aan een ander kan geven.

Wachten op akkoord

Als het de gemeente en Weerwater CV lukt om voor 12 februari tot een akkoord te komen, dan zal dit worden voorgelegd aan de gemeenteraad. Die moet uiteindelijk beslissen of ermee wordt ingestemd.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Morgen storm Pia en veel regen in de stad?

Er komt maar geen einde aan het wisselvallige weer en morgen doen we er gewoon nog een schepje boven op in Almere. Gaat het stormen en krijgen we te maken met veel regen? We zitten midden in de straalstroom en daarmee worden van tijd tot tijd actieve depressies met regen en wind meegenomen richting onze omgeving. De straalstroom is een meanderende rivier van lucht op ongeveer 10 kilometer hoogte. Deze […]

today20 december 2023 7


0%