Nieuws

Doodgevonden lammergier na botsing trein mogelijk eerder beschoten

today5 mei 2023 77

Achtergrond
share close

De lammergier die zaterdag dood naast het spoor bij Almere werd gevonden is mogelijk eerder beschoten geweest. Dat meldt Wageningen University & Research. Het instituut doet onderzoek naar de enorme vogel, die de dood vond na een botsing met een trein bij de Oostvaardersplassen. Tekenen in het verenpatroon wijzen erop dat iemand op de lammergier heeft geschoten.

Donderdag worden er röntgenfoto’s gemaakt om te bekijken of er hagelresten in de vogel zijn achtergebleven. Uit eerder onderzoek is gebleken dat de lammergier nagenoeg alle botten had gebroken.

De lammergier had een GPS-tracker en een bewegingscensor. Daarmee werd ontdekt dat de gier niet meer in beweging was. De lammergier was een jaar oud en was een paar dagen geleden vanuit Frankrijk naar Nederland gevlogen. Het vrouwtje, met de naam Mojo, was zaterdagochtend volgens de data nog op de Veluwe.

Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking tussen 1Almere en Omroep Flevoland.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

uncategorized

Claire, de moeder van mijn kinderen en rots in de branding. Keihard werken en ook nog moeder van 2. Het hele jaar door stress om alle ballen in de lucht te houden, dus hoe gaaf zou het zijn om bij juliie volledig tot rust te kunnen komen.

today4 mei 2023 2


0%