Nieuws

Donkere Dagen Offensief: buurtpreventie en politie samen op pad

today12 oktober 2023 7

Achtergrond
share close

De politie en buurtpreventie in Almere liepen dinsdagavond door de wijken in de stad voor het Donkere Dagen Offensief. Dat is een initiatief van de stad om, nu het minder lang dag wordt, een extra oogje in het zeil te houden omtrent criminaliteit en overlast.

In bijna elke wijk van de stad is er een buurtpreventieteam te vinden dat dinsdag op pad ging voor het Donkere Dagen Offensief. Zo ook in Almere Haven. Samen met de wijkagent liepen zo’n twintig buurtbewoners een ronde door de wijk. Daar hebben ze kapotte lantaarnpalen, grofvuil en een aantal fietsen op de grond gespot. Daarnaast konden ze met elkaar bespreken wat er zoal speelt in de wijk.

 

Buurtpreventieteams bestaan uit buurtbewoners die in hun vrije tijd de wijk een beetje in de gaten houden. Ze fietsen of lopen bijvoorbeeld een rondje door de wijk. Onveilige, gevaarlijke situaties en overlast kunnen ze dan melden aan de wijkagenten van de politie of een contactpersoon bij de gemeente. Op die manier worden situaties sneller opgelost, omdat er een rechtstreeks lijntje is met de partijen die de situatie kunnen oplossen.

Iedere bewoner in Almere is welkom bij een buurtpreventieteam in zijn buurt. Op die manier vormen de teams de ogen en oren van de buurt en kunnen ze mee met de wijkagent voor het Donkere Dagen Offensief dat al jaren plaatsvindt.

 

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Werkzaamheden aan asfalt op aantal locaties in Almere

De gemeente Almere gaat in de nacht van donderdag 12 op vrijdag 13 oktober op verschillende locaties in de stad werkzaamheden aan het asfalt uitvoeren. Dat gebeurt op de Buitenhoutsedreef, de Hollandsedreef, de Hagevoortdreef, een deel van de Grote Vaartweg en het fietspad dat er langs loopt. Dit zijn de afsluitingen of omleidingen die er zijn. Buitenhoutsedreef Tussen de rotonde Trekweg/Duwweg en de rotonde Passiebloemweg werkt de gemeente aan de Buitenhoutsedreef. […]

today12 oktober 2023 5


0%