Nieuws

Docent knoeit met antwoorden examens Park Lyceum

today15 juni 2023 32

Achtergrond
share close

Een docent van het Baken Park Lyceum heeft geknoeid met de examens van twee leerlingen. Dat meldt rector Peter Overgaauw van de school dinsdagmiddag. Het gaat om vmbo-eindexamens natuur en scheikunde II.

Bij de examens is met potlood het antwoord aangevuld. De correcties kwamen aan het licht toen een tweede docent het examen ging nakijken. Die docent heeft toen melding gemaakt bij de onderwijsinspectie.

De inspectie heeft onderzoek gedaan en constateerde inderdaad dat de docent aanvullingen heeft gedaan waardoor de twee leerlingen punten zouden zijn toegekend.

Pijl en plusjes toegevoegd
Volgens de rector van de school gaat het om ‘minuscule wijzigingen.’ Bij één van de leerlingen zou een pijl zijn toegevoegd. “Daardoor werd er een verband gelegd wat de leerling zelf niet had gelegd.” Bij een ander antwoord zijn plusjes geschreven.

De onderwijsinspectie heeft de vraag en het antwoord ‘geneutraliseerd’ en daardoor krijgen de leerlingen geen punten voor dat onderdeel van het examen. De scholieren hebben twee opties; ze accepteren het cijfer van het huidige examen of ze mogen het huidige examen ongeldig laten verklaren. Dan maken ze in een tweede tijdvak hun examen opnieuw en behouden ze de mogelijkheid op herkansing.

De school heeft de andere leerlingen van de klas naar school gehaald om ook hun examens te controleren op eventuele aanvullingen. Bij hun antwoorden bleken geen correcties te zijn aangebracht.

Verbeteringen niet cruciaal
De rector wil niet zeggen of de leerlingen geslaagd zijn, maar hij laat wel weten dat de verbeteringen niet cruciaal waren.

Overgaauw wil niet vertellen wat de gevolgen voor de docent zijn, maar volgens hem zijn er in het algemeen twee mogelijkheden. Of de docent krijgt een waarschuwing of er volgt ontslag.

De rector schrijft in de brief aan de ouders dat ‘dit incident ons allen op Park Lyceum heeft geraakt’. De gebeurtenissen hebben geen invloed op de andere examens.

Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking tussen 1Almere en Omroep Flevoland.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Politie valt Almeers pand binnen vanwege onderzoek naar verdovende middelen

In Almere heeft de politie samen met de Marechaussee en de Dienst Speciale Interventies (DSI) een inval gedaan bij een pand in Tussen de Vaarten in Almere. Kort daarna vielen ze ook bedrijfspanden en woningen op andere plaatsen binnen. Er zijn drie aanhoudingen verricht in verband met dit onderzoek. De inval in Almere was dinsdag om 06:00 uur in de Hendrik Werkmanstraat in Almere Tussen de Vaarten. Reden voor de […]

today15 juni 2023 65


0%