Nieuws

Diwali Festival in Almere feestelijk afgesloten met vuurwerkshow

today30 oktober 2023 10

Achtergrond
share close

Afgelopen zaterdag werd het lichtjesfeest Diwali in Almere gevierd met een grote vuurwerkshow. Diwali is een van de belangrijkste feesten uit het hindoeïsme. Het festival werd de hele middag en avond op de Esplanade gehouden. 

Tijdens Diwali vieren hindoes het feest van het licht. Het woord ‘Diwali’ betekent ‘een rij lichtjes’. Met de lichtjes willen hindoes al het duister en kwaad verdrijven. Diwali wordt normaal gesproken op 12 november gevierd, maar de organisatie heeft besloten om het festival twee weken eerder te organiseren.

Festiviteiten

Op het plein waren allerlei voedselkraampjes te vinden waar mensen Indiaas en Surinaams konden eten. Ook was er een podium waar optredens van verschillende dansgroepen te zien waren.

De vuurwerkshow, die dit jaar op het water is, kon vanuit heel Almere bewonderd worden. De Esplanade stond vol met mensen die naar de show kwamen kijken.

Grootste vuurwerkshow van Nederland, op het Diwali festival in Almere 💥💥💥#Vuurwerk #Vuurwerkshow #Diwali #Almere pic.twitter.com/rNb3P6OEVm

Overlast

Hoewel de vuurwerkshow veel kijkers trok, zorgde het vuurwerk ook voor overlast voor mensen. “Op dit moment ligt mijn hond in de stress van de enorme knallen en zijn baas ook”, schrijft een lezer op de website van 1Almere.

Ook Marjolijn Veenstra, fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren, vindt het jammer dat er nog steeds gekozen wordt voor een vuurwerkshow. “De PvdD Almere heeft heel duidelijk de diervriendelijke alternatieven aangedragen, zoals een laser- of droneshow”, zegt Veenstra op X.

Duurzaam feest

De organisatie heeft voor het vuurwerk oplossingen bedacht om afval te voorkomen. Zo zijn alle schadelijke zware metalen vervangen door milieuvriendelijke grondstoffen. Daarnaast wordt er veel aandacht besteed aan het milieu. Al het plastic dat tijdens het evenement wordt gebruikt, wordt vervangen door recyclebaar karton.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Partij voor de Dieren lanceert vuurwerkmeldpunt: ‘Keerpunt in vuurwerkdebat’

De Partij voor de Dieren Almere heeft weer een vuurwerkmeldpunt gelanceerd. Door het meldpunt wordt vuurwerkoverlast in kaart gebracht, zo kan men zien waar en hoe vaak er een melding is gemaakt. Vorig jaar zijn er meer dan 1000 meldingen gemaakt, dit jaar zijn de eerste meldingen al in september binnengekomen. Volgens de fractievoorzitter van de PvdD is het meldpunt het keerpunt in het vuurwerkdebat.  Met het meldpunt wil de […]

today30 oktober 2023 11


0%