Nieuws

Dit is er dit weekend te doen in Almere

today15 december 2023 6

Achtergrond
share close

Ballet, vogels spotten en een kerst sing-a-long. Al deze evenementen staan dit weekend op de planning in Almere.

1. Het Zwanenmeer

Wanneer: zaterdag 16 december om 20:15
Waar: Kunstlinie
Entree: €31,50 voor een ticket op de 2e rang en €39,50 voor een ticket op de 1e rang

Het ballet van Staatsopera Bulgarije komt zaterdagavond naar de Kunstlinie in Almere. Hier voeren zij het bekende Zwanenmeer-ballet op. Dat doen ze op choreografie van Tjaikovski. Volgens de Kunstlinie wordt het werk wereldwijd gezien als het betoverende hoogtepunt van het klassiek-romantisch ballet en is nog steeds een van de meest uitgevoerde stukken ter wereld.

Bezoekers beleven het liefdesverhaal tussen prins Siegfried en prinses Odette. Zij is veranderd in een zwanenkoningin door een tovenaar en Siegfried probeert haar terug te krijgen. Tijdens het ballet merken de bezoekers vanzelf hoe het verhaal afloopt.

2. Vogels spotten in de Oostvaardersplassen

Wanneer: zondag 17 december van 11:00 tot 13:00
Waar: Oostvaardersbosplaats 1
Entree: €11,50

Samen met een gids van Staatsbosbeheer kan je zondagmiddag een wandeling maken door de Oostvaardersplassen. Hij neemt de deelnemers mee op ontdekkingstocht naar de verschillende plekken waar veel vogelsoorten rusten, foerageren of broeden. Het is nog een verrassing welke vogels er te zien zijn, maar dat er vogels zullen zijn, is gegarandeerd. De excursie is geschikt voor vogelaars in de dop, maar ook voor de doorgewinterde vogelaar.

3. Kerst Sing-a-long

Wanneer: zondag 17 december om 15:30
Waar: Kunstlinie
Entree: €12,50 voor kinderen tot en met twaalf jaar en €17,50 voor volwassenen

De kinderen van de Theaterschool Almere en het Almeers Jeugd Symfonie Okrest zingen samen bekende en minder bekende kerstliedjes. De bedoeling is dat het publiek ook meezingt. De organisatie roept mensen dan ook op om mooie kerstkleding aan te trekken, zodat ze zich vast kunnen opwarmen voor de kerstdagen.

Naast deze activiteiten, is er nog veel meer te beleven dit weekend. Bekijk hier wat er nog meer te doen is.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Kinderen kwamen onder vlot terecht, fabrikant wordt nu vervolgd

Het Openbaar Ministerie (OM) gaat de fabrikant van een houten vlot vervolgen voor een ongeluk dat in 2020 in Almere Poort gebeurde. Twee meisjes kwamen toen in het Cascadepark tijdens het spelen onder het vlot terecht. Dat kwam doordat het vlot omsloeg. De meisjes raakten in coma en werden met spoed naar het ziekenhuis gebracht, vier andere kinderen bleven ongedeerd. Het speelobject was een zogenoemd ‘trekvlot’. Daarbij kun je jezelf […]

today15 december 2023 8


0%