Nieuws

Directeur Almeerse Scholen Groep vertrekt: ‘Gegronde klachten’

today5 juli 2023 10

Achtergrond
share close

De directeur van de Almeerse Scholen Groep (ASG) vertrekt naar aanleiding van klachten. Eind vorig jaar is een onderzoek naar hem ingesteld, toen ASG diverse klachten tegen de bestuurder had binnengekregen. Deze kwamen van leidinggevenden op scholen in het voortgezet onderwijs. Over de inhoud van de klachten maakt de scholengroep niets bekend. Ook over een eventueel strafrechtelijk vervolg doet ASG geen mededelingen.

Een onafhankelijke commissie onderzocht de verschillende klachten en concludeert dat een deel hiervan gegrond is. Deze uitkomst is besproken tussen de Raad van Toezicht en de directeur. Volgens ASG denkt hij anders over de conclusie. Daarom is een verdere samenwerking ‘niet in het belang van ASG’. Van ontslag is geen sprake, de directeur vertrekt met wederzijds goedvinden.

De bestuurder zit sinds december ziek thuis. De Raad van Toezicht zegt zo snel mogelijk op zoek te gaan naar een nieuwe voorzitter.

Almeerse Scholen Groep
Alle medewerkers van ASG vallen onder de verantwoordelijkheid van het College van Bestuur. De scholengroep is een van de grotere schoolbesturen van Nederland. Er behoren 37 basisscholen, acht middelbare scholen en twee scholen voor speciaal onderwijs toe. In totaal volgen bijna 20.000 leerlingen les op ASG-scholen.

Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking tussen 1Almere en Omroep Flevoland.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Almere wil garanties voor onderhoud A27 nu verbreding is uitgesteld

De gemeente Almere probeert er in Den Haag voor te zorgen dat het Rijk geld beschikbaar stelt voor groot onderhoud aan de A27 nu onlangs duidelijk is geworden dat de verbreding voorlopig niet doorgaat. “Wij zijn nu heel hard aan het lobbyen”, zegt wethouder Julius Lindenbergh. De verbreding tussen de afritten Zeewolde en Eemnes is voorlopig gepauzeerd vanwege de stikstofsproblemen, stijgende prijzen in de bouw en een tekort aan personeel. In totaal […]

today5 juli 2023 4


0%