Nieuws

DENK: raad wordt te weinig geïnformeerd over beslissingen rondom explosies

today18 januari 2024 9

Achtergrond
share close

Burgemeester Hein van der Loo heeft vorig jaar een aantal woningen in Almere uit voorzorg gesloten vanwege explosies of de dreiging van een ontploffing. DENK wil dat de gemeenteraad gekend wordt in dit soort beslissingen en stelt daarom vragen aan het college. Door geen uitleg te geven aan de raad,, blijven volgens de partij veel vragen uit de samenleving onbeantwoord.

De sluitingen van de woningen of het plaatsen van camera’s zijn volgens DENK een maatregel die een grote impact heeft op omwonenden. Omdat de raad volgens de partij niet geïnformeerd is over de preventieve sluitingen, blijven veel vragen vanuit de stad onbeantwoord. Dit belemmert volgens DENK het uitvoeren van hun taak als volksvertegenwoordiger.

DENK vraagt om voortaan proactief en dus eerder geinformeerd te worden zodat de raad omwonenden beter kunnen informeren.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Wietplantage gevonden in Muziekwijk: geen aanhoudingen

De politie heeft dinsdag een wietplantage ontdekt aan de Musicalstraat in Almere Muziekwijk. Het zou gaan om meer dan 400 planten. Deze zijn door de politie in beslag genomen en vernietigd. De kwekerij zat in een bedrijfspand. De politie kreeg verschillende annonieme tips dat er daar een wietplantage zou zijn. “Wij hebben toen een kijkje genomen”, zegt een woordvoerder van politie Midden-Nederland. Volgens de woordvoerder is er nog niemand aangehouden, maar […]

today17 januari 2024 9


0%