Nieuws

Deelnemers Urban Trail lopen bijzondere route dwars door gebouwen

today23 oktober 2023 14

Achtergrond
share close

Deelnemers aan de KLM Urban Trail gingen zondag al rennend op ontdekkingsreis door Almere en de gebouwen in het centrum. De loop werd dit jaar voor de eerste keer in Almere georganiseerd. Hardloopliefhebbers konden kiezen om de zes of tien kilometer te lopen. De start en finish was op de Esplanade waarna de deelnemers direct het gebouw van de Kunstlinie werden ingeleid.

Daarna ging de route over het plein richting een ondergrondse ruimte waar vroeger de Foodpassage was gevestigd. Tegenwoordig wordt deze ruimte omgebouwd tot een familie entertainmentcentrum en opent het in januari 2024 de deuren onder de naam Almere Underground. Bezoekers kunnen hier in de toekomst naast bowlen ook, simracen, minigolfen en lasergamen.

Na deze plek in aanbouw ging de route via de parkeergarage richting het Huis van Vrede en Sportcity Almere richting het Stadhuisplein. Daar liepen de lopers door het gemeentehuis heen om vervolgens nog een rondje centrum te lopen.

‘ Fantastisch!’
“Ik woon hier en het leek me leuk om de stad op een andere manier te leren kennen”, vertelt een deelnemer. “Ik loop de tien kilometer en het zal allemaal wel wat langer aanvoelen dan bij een gewone hardloopwedstrijd maar het komt goed.”

“Het is fantastisch”, vertelt een andere deelnemer. “Mooie loop en mooie route. Het leuke is dat je door alle gebouwen loopt en dat maakt het bijzonder.” In totaal deden er rond de negenhonderd deelnemers mee aan de eerste editie van de KLM Urban Trail in Almere.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Overkapping busstation nog niet af door regenachtige weer

Busstation ‘t Oor over de A6 in Almere Stad is sinds zaterdag weer open maar de nieuwe overkapping is nog niet af. Bussen stoppen nu op het station maar passagiers werden nog wel nat omdat het dak dus nog niet af is. Afgelopen zomer dachten ze dat reizigers vandaag droog zouden staan, maar in de tussentijd is de overkapping nog niet af. “We zijn inmiddels begonnen met het aanbrengen van het foliedak,” […]

today23 oktober 2023 5


0%