Nieuws

Deel Oostvaardersplassen weer open voor publiek na wintersluiting

today1 mei 2023 81

Achtergrond
share close

De Oostvaardersplassen, het Oostvaardersbos en het Kotterbos aan de Almeerse zijde zijn sinds zaterdag grotendeels weer toegankelijk voor publiek. Aan de Lelystadse kant is het vanaf nu ook weer mogelijk om het pad naar vogelkijkhut De Schollevaar te volgen.

De gebieden waren ‘s winters afgesloten om de dieren rust te gunnen en voor het beheer van het bos. Nu het weer lente is moeten bezoekers volgens boswachter Hans-Erik Kuypers wel rekening houden met de dieren.

Vooral nu in de lente de vogels massaal van zich laten horen en eieren leggen en dieren worden geboren is het genieten geblazen, schrijft Kuypers in het Boswachtersblog. Omdat de gebieden volgens de boswachter ook als kraamkamer functioneren, is het belangrijk dat bezoekers daar rekening mee houden en niet afwijken van wandel- en fietspaden.”

Regels voor honden
Ook hondeneigenaren moeten extra opletten. Er zijn gebieden aangewezen waar honden los mogen lopen, aan de lijn moeten of verboden gebied zijn. Loslopende honden moeten ook altijd onder toezicht van een eigenaar staan.

Runderen in De Driehoek
De opening van het gebied De Driehoek laat nog even op zich wachten vanwege een groep runderen die daar nog loopt. Pas als de dieren de locatie verlaten en zich bij de rest van de kudde elders voegen, gaat De Driehoek weer open voor bezoekers.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Hockeyvrouwen hebben weer uitzicht op lijfsbehoud na winst op concurrent Were Di

De stijd om de directe degradatieplekken in de vrouwen Promotieklasse ligt weer volledig open. Op eigen terrein werd door de Almeerse HC een 1-0 overwinning geboekt op directe concurrent Were Di. De ploeg van Andre Morees staat nog wel op een degradatieplek, maar met nog drie wedstrijden te gaan slechts twee punten verwijderd van de veilige negende plek. Die wordt momenteel bezet door Leonidas, dat verloor dit weekeinde. De nummer […]

today1 mei 2023 27


0%