Nieuws

Deel gemeenteraad wil meer coffeeshops in Almere

today25 oktober 2023 28

Achtergrond
share close

Als het aan D66, Leefbaar Almere en GroenLinks ligt moeten er in Almere meer coffeeshops komen. Deze drie partijen hebben het college verschillende vragen gesteld over eventuele nieuwe coffeeshops in Almere Buiten en Almere Poort en een heropening van de coffeeshop op de Grote Markt.

Volgens de partijen zijn coffeeshops belangrijk bij het tegengaan van de gezondheidsrisico’s van gebruik door preventie en voorlichting. Ze hopen dat de coffeeshops de overlast door illegale straathandel helpen verminderen.

Twee coffeeshops in Almere
Er zijn momenteel twee coffeeshops in Almere die geopend zijn. Eéntje is de blowboot, de andere is in Almere Haven. De coffeeshop op de Grote Markt is al geruime tijd gesloten. Daarnaast is er al jaren een vergunning voor een shop in Almere Buiten, maar deze heeft nog niet tot iets geleid, vooral omdat omwonenden er niet op zitten te wachten.

D66 maakt zich zorgen over het beperkte aantal coffeeshops. Zij zeggen namelijk dat mensen die cannabis kopen in een coffeeshop minder snel overstappen op harddrugs dan mensen die cannabis kopen bij een illegale straatdealer. Daarom heeft de partij ruimte gecreëerd voor een extra shop in Almere Poort. Tot op de dag van vandaag is er echter nog geen vooruitgang geboekt.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Man krijgt in hoger beroep halfjaar cel voor autobrand in Almere

Een 33-jarige man uit Polen is dinsdag in hoger beroep veroordeeld tot zes maanden cel. De straf is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie. Hij was volgens het gerechtshof in Leeuwarden namelijk betrokken bij het in brand steken van een auto in Almere. In de nacht van 23 januari 2022 vlogen in Almere vlak na elkaar twee auto’s in brand. De eerste brand werd omstreeks 05:00 uur ‘s ochtends ontdekt in de […]

today25 oktober 2023 8


0%