Nieuws

De Nieuwe Bibliotheek in Buiten gaat weer open

today30 april 2024 1

Achtergrond
share close

De Nieuwe Bibliotheek in Almere Buiten opent opnieuw haar deuren. Vanaf maandag 6 mei om 10.00 uur wordt de tijdelijke vestiging op het Keerkringplein 18 geopend. De bibliotheek zal ongeveer een jaar op deze locatie blijven.

Om de heropening te vieren, staat de openingsweek in het teken van feest. Gedurende de hele week worden er verschillende activiteiten georganiseerd, zoals een feestelijke opening, voorleessessies en de mogelijkheid om je eigen kleine robot te bouwen.

De bibliotheek sloot haar deuren op 31 maart, maar heropent nu op 6 mei. Er zijn tijdens de sluitingsperiode duizenden boeken verhuisd vanuit het oorspronkelijke pand naar de tijdelijke locatie. Het oude pand wordt het komende jaar verbouwd.

De Nieuwe Bibliotheek zal, na de verbouwing, samen met het cultuurhuis, dat zich daaronder bevindt, een groter geheel vormen. Wanneer de verbouwing klaar is en de bibliotheek weer kan verhuizen, is nog niet bekend.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Wat te doen met Kasteel Almere: ‘In luchtkastelen kun je niet wonen’

l meer dan twintig jaar staat er een ruïne langs de A6 in Almere: het Kasteel. 1Almere ging de straat op en vroeg Almeerders hoe zij de toekomst van het kasteel voor zich zien. De inwoners van Almere het in ieder geval over één ding eens: het is zonde dat er na al die jaren nog steeds niks gedaan wordt met het kasteel. Naar aanleiding hiervan gaan drie politici in […]

today30 april 2024 3


0%