Nieuws

De lente wordt gevierd in het Vroege Vogelbos met een nieuwe ‘beweegroute’

today8 april 2024 4

Achtergrond
share close

Het is lente en dat betekent dat mensen naar buiten willen. In het Vroege Vogelbos werd daarom dit weekend het lentefeest gehouden.

Het doel van het lentefeest is om de inwoners van Almere in contact te brengen met de natuur, de seizoenen en de dieren. Rondom de schaapskooi aan de Muiderweg werden allerlei activiteiten georganiseerd zoals workshops, excursies, een zaden- en plantenruilmarkt en kindertheater.

“Met het lentefeest starten we ons zomerseizoen met allerlei evenementen en activiteiten”, vertelt Joyce Grobben van Stad & Natuur Almere. “Dat doen we in het Vroege Vogelbos omdat je hier de lente het beste tot zijn recht ziet komen.”

Nieuw dit jaar in het Vroege Vogelbos is de ‘beweegroute’. Dat is een pad van zeshonderd meter met een aantal palen met daarop een QR-code. Wanneer de bezoeker deze scant met een smartphone dan kan er een beweegoefening worden gedaan. Het idee is bedacht door het bedrijf Walk in the parQ.

Stimulans voor beweging

“Het is een beweegroute voor oudere mensen of mensen met een beperking waarbij je op verschillende niveaus in beweging kan zijn”, vertelt Wendy Scholtes van Walk in the parQ. “Het is bedoeld als extra stimulans om ouderen in beweging te krijgen. We doen dit ook bij verzorghuizen en verpleeghuizen. In Almere komen er in totaal vier routes.”

Het pad is tot stand gekomen door samenwerking van de gemeente Almere, IVN Natuureducatie Almere, bouwbedrijf Reimert en stichting Stad & Natuur Almere.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Zeven personen slaan met hun boot om op de Noorderplassen

Zeven personen zijn zondagmiddag tijdens het varen in hun twee kajaks op de Noorderplassen bij Almere omgeslagen. Een duikteam van de brandweer moest één vrouw uit het water redden. De andere zes waren op eigen kracht op een eilandje in de Noorderplassen geklommen. Een woordvoerder van de brandweer kon niet zeggen hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren. De vrouw die aan wal moest worden gebracht werd in een deken gewikkeld, […]

today8 april 2024 2


0%