Nieuws

De Kringloper viert 25-jarig jubileum met feestelijke activiteiten

today19 juni 2024 3

Achtergrond
share close

De Kringloper bestaat 25 jaar en dat wordt op 19 juni feestelijk gevierd. Medewerkers van de kringloopwinkel aan de Zwenkgrasstraat blikken terug op een kwart eeuw aan herinneringen. Lucia Rebel herinnert zich de uitdagingen van de beginjaren en heeft een aantal anekdotes die ze graag met bezoekers deelt.

Kringloopwinkel De Kringloper

De kringloopwinkel droeg eerst de naam ‘Het Goed’. De locatie werd om strategische redenen gekozen, naast de winkel was destijds een recyclingperron gevestigd. Dit perron is inmiddels verplaatst, maar De Kringloper werkt nog steeds met hen samen om gebruikte spullen een tweede leven te geven.

Lucia Rebel van De Kringloper blikt terug op de uitdagingen van de beginjaren. “Het was een hele klus om ons immense nieuwbouwpand gevuld te krijgen. We kochten een restpartij tweedehands meubels op en later ook kerstartikelen van een failliet tuincentrum“, laat ze weten in een reactie. Inmiddels staan er alleen kringloopgoederen te koop.

De kringloper
Foto: De Kringloper
25-jarig jubileum

Inmiddels is De Kringloper een kringloopwinkel met een bonte mix van allerhande artikelen. Op de tweede etage is het mogelijk om in het restaurant te genieten van een versgebakken gevulde koek en een kop koffie. Op dezelfde etage is ook een boekenhoek gevestigd. De Kringloper is onderdeel van de Tomingroep, het sociale werk-leerbedrijf van Almere en 7 andere gemeenten in de Gooi en Vechtstreek.

Er worden diverse feestelijke activiteiten georganiseerd. Er worden rondleidingen gegeven, er staat een zomermarkt en bezoekers kunnen genieten van gerechten uit het restaurant. De kringloopwinkel is gevestigd aan de Zwenkgrasstraat 4 in Kruidenwijk.

Bron foto: Een goede reis

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Ondanks het wisselvallige weer, duizenden hardlopers tijdens de Almere City Run

Almere werd afgelopen weekend weer overspoeld door hardlopers tijdens de 13e editie van de Yanmar Almere City Run. Ondanks het wisselvallige weer stonden meer dan 2.400 deelnemers aan de start. De Esplanade was, net zoals vorig jaar, het middelpunt van de Run. De dag begon om 08.30 uur met de 15 km-race, waarbij de hardlopers een parcours door de natuur liepen. Een half uur later renden de jonge deelnemers hun […]

today18 juni 2024 8


0%