Nieuws

De bouw van 349 woningen ‘De Kreekvelden’ is van start gegaan

today9 februari 2024 3

Achtergrond
share close

De bouw van de huizen in de nieuwe wijk De Kreekvelden is officieel begonnen. De start van de eerste 35 woningen werd afgelopen woensdag 7 februari gevierd. “De voorbereidingen hebben zo’n negen jaar geduurd, maar het resultaat wordt prachtig: een groene woonwijk waar mensen samen kunnen komen.’’, zegt Kristian Makkinga van de Koopmans Bouwgroep. ‘‘De komende jaren zullen we met een groot team aan de slag gaan om hier in totaal 349 woningen te bouwen.’’ Naar verwachting worden de woningen eind dit jaar opgeleverd.

De Kreekvelden is een gezamenlijk project van de Woningstichting GoedeStede en Koopmans Bouwgroep B.V. ‘‘Dit is echt een project vóór en dóór mensen.’’ Het doel is om 349 huur- en koopwoningen, waarbij zowel beton- als houtenwoningen worden gebouwd.

Groen en energiezuinig wonen

De wijk ligt midden in het groene landschap van de polder. Het gaat onderdeel uitmaken van Oosterwold. Deze wijk is ontworpen als een toekomstbestendige gemeenschap waar groen en energiezuinig wonen samenkomen.

Het regenwater gaat op een natuurlijke manier afgevoerd worden, er worden energiezuinige woningen gerealiseerd en bewoners kunnen hun eigen moestuin beheren. De bouw van de woningen gaat zo duurzaam mogelijk uitgevoerd worden, zeggen de betrokken partijen.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Gigantisch hart beweegt zich door Almere voor Valentijnsdag

In Almere kan je op zaterdag 10 februari op de foto met een enorm hart. Dat kan zowel alleen als samen met je geliefde of een speciaal iemand in jouw leven. Er loopt dan een heus Valentijnsteam door de stad met het gigantische hart. Het team is speciaal in het leven geroepen om Valentijnsdag alvast te vieren. Bezoekers kunnen die zaterdag dus met hun favoriete persoon op de foto. De foto’s […]

today9 februari 2024 2


0%