Nieuws

Corrosia wordt officieel filmhuis

today3 augustus 2023 114

Achtergrond
share close

Cultureel centrum Corrosia in Almere Haven is vanaf september officieel een filmhuis. Dat houdt in dat ze elke week recent uitgebrachte filmhuisfilms vertonen. De eerste film zal op 1 september worden gedraaid tijdens de feestelijke heropening van de filmzaal.

Filmhuisfilms of arthouse-films zijn films die niet draaien in een grote bioscoop, maar zijn voor een kleiner publiek wel heel aantrekkelijk. De nieuwste films zullen elke vrijdagochtend en -avond worden afgespeeld. Iets wat in het verleden niet mogelijk was. “Voorheen speelde we DVD’s af in de zaal en konden we niet actuele films draaien. Nu hebben we een nieuwe moderne server waarmee we ook de nieuwste films kunnen vertonen”, vertelt Christel van Schagen van Corrosia. Voor bezoekers die van plan zijn om vaak naar de film te gaan zijn abonnementen te koop.

Het is niet de eerste keer dat er filmhuisfilms te zien zijn in Almere. Ook in de Nieuwe Bibliotheek in Almere Stad zijn twee zalen waar filmhuisfilms worden vertoond.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Reizigers staan voor dichte poortjes station Centrum

De ingangen van station Almere Centrum bij het busplatform zijn vanaf dinsdag afgesloten voor reizigers. Bij het station zijn hekken te zien met extra informatie om de sluiting toe te lichten. De sluiting, die als doel heeft de veiligheid te verbeteren, is een onderdeel van een proef van de NS en ProRail. Verschillende reizigers die woensdag aan het eind van de ochtend bij het station lopen vinden de hekken storend. “Als ik uit de bus stap, maak ik altijd gebruik […]

today3 augustus 2023 163


0%