Nieuws

Collecteweek stichting Opkikker: ‘Ze hebben zo’n dag heel hard nodig om door al die rotdagen heen te komen’

today25 juni 2024 2

Achtergrond
share close

Almeerse collectanten gaan volgende week weer langs de deuren om geld in te zamelen tijdens de jaarlijkse collecteweek van Stichting Opkikker. De stichting gebruikt het opgehaalde geld om bijzondere dagen te organiseren voor gezinnen met een langdurig ziek kind. De collecteweek vindt in Almere dit jaar plaats van 1 tot 6 juli.

De Almeerse Patricia Hendriks, is al jaren vrijwilliger bij Stichting Opkikker. “Het is heel dankbaar werk”, zegt ze. Kinderen kunnen voor hun Opkikkerdag hun wensen doorgeven en dan wordt er een speciale dag voor ze georganiseerd. “De een wil heel graag koken en de ander wil een helikoptervlucht maken. Niets is te gek.”

Volgens Hendriks zijn deze dagen heel belangrijk voor kinderen en hun ouders. “Ze hebben zo’n dag heel hard nodig om door al die rotdagen heen te komen.” Hendriks heeft zelf negen jaar geleden ook een Opkikkerdag met haar zoon gehad: “Als ik nu terugdenk aan die dag, dan weet ik nog zo goed hoe fijn dat was.”

Hendriks vertelt dat de vrijwilligers op verschillende manieren geld proberen op te halen. Zo doen ieder jaar mensen mee aan bijvoorbeeld de Dam tot Dam Loop en Mudmasters. Met het team Stedenwijk Zuid heeft Hendriks dit jaar een tattoo dag georganiseerd. “De artiesten hebben de hele dag tatoeages gezet. De opbrengst is naar de stichting gegaan.”

Patricia Hendriks gaat met een paar andere vrijwilligers tijdens de collecteweek door Stedenwijk lopen. Ze roept Almeerders op om zich aan te melden als ze graag een handje willen helpen.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Leegstaand pand op bedrijventerrein Randstad zorgt voor overlast, VVD wil oplossing

Het kantoorpand aan Randstad 20 in Almere Stad, waar voorheen de ASQ groep was gevestigd, staat al jaren leeg en kampt met overlast door inbraken en illegaal verblijf. De Almeerse VVD roept de gemeente op om snel met oplossingen te komen om de problemen aan te pakken. De partij maakt zich zorgen over de vertraging in het traject voor de omgevingsvergunning, waardoor de bouw van de appartementen niet van de […]

today25 juni 2024 4


0%