Nieuws

Collecteweek Stichting Opkikker deze week van start

today3 juli 2023 22

Achtergrond
share close

De collecteweek van Stichting Opkikker gaat deze maandag 3 juli van start. Collectanten in Almere gaan de straat op om geld in te zamelen. De Almeerse stichting, die inmiddels 28 jaar bestaat, gebruikt het geld om bijzondere dagen te organiseren voor gezinnen met een langdurig ziek kind.

Het geld dat wordt opgehaald, wordt gebruikt voor het organiseren van Opkikkerdagen. Ieder kind krijgt een Opkikkerdag waarbij de hele familie een dag wordt verwend. Patricia Hendriks, vrijwilliger van Stichting Opkikker legt uit dat de dagen voor het hele gezin heel belangrijk zijn: “Met een langdurig ziek kind staat je wereld op z’n kop en het vraagt vaak heel veel energie. Op zo’n dag worden de ouders, maar ook broers of zussen even ontlast.”

Kinderen kunnen voor een Opkikkerdag twee dingen doorgeven die ze heel leuk vinden en dan wordt er een bijzondere dag georganiseerd. “Zo willen de meiden vaak voor een dag een prinses zijn en de jongens willen boeven vangen. Maar we hadden vorige week ook een meisje met taaislijmziekte en die had maar één wens: met haar moeder trouwen”, zegt Hendriks.

Challengemaand

Naast het collecteren worden er allerlei manieren verzonnen om geld in te zamelen voor de stichting. Zo worden er ook oude mobieltjes, cartridges van een printer of lege flessen opgehaald.

“In de maand juli begint voor het eerst ook de challengemaand”, vertelt Hendriks. Iedereen kan een eigen challenge verzinnen om geld op te halen voor de stichting. Van zo veel mogelijk rubics cubes oplossen in 12 uur tijd tot zo lang mogelijk skeeleren: niks is te gek. Zo lang het maar zo veel mogelijk, zo lang mogelijk of zo snel mogelijk is.

De collecteweek is dit jaar van 3 tot en met 9 juli in Almere.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Almeers slavernijmonument onthuld

Het Almeerse slavernijmonument is vrijdagavond onthuld. Dit gebeurde aan het begin van de Keti Koti herdenking. Keti Koti is het herdenken van de afschaffing van de slavernij. Wethouder Maaike Veeningen onthulde het monument samen met leerlingen van het Poort Lyceum. Het monument is een kunstwerk van de Almeerse kunstenaar Patrick Mezas. Het beeld is drie meter hoog, waarin slaventaferelen en ‘de weelde van Nederland’ te zien zijn. De insteek is […]

today3 juli 2023 98


0%