Nieuws

Code rood: NL-Alert waarschuwt voor extreem weer, geen treinen en markt

today5 juli 2023 8

Achtergrond
share close

Het KNMI heeft voor Flevoland en dus ook Almere code rood afgegeven vanwege storm Poly. Het weerinstituut verwacht zeer zware windstoten. Het advies is om niet de weg op te gaan.

Rond 9.07 uur ging er een NL Alert uit in Almere om te waarschuwen voor de storm. Overigens stond in de waarschuwing dat er gewaarschuwd wordt voor storm in Noord-Holland.

Mensen werd opgeroepen alleen 112 te bellen bij een levensbedreigende situatie. Hoewel NL-Alert het had over ‘levensgevaarlijk’, wat ook niet volledig correct gespeld was.

Markt en treinen geannuleerd

In Almere Stad was de woensdagmarkt al afgelast vanwege de verwachte windstoten: “We willen de markt graag veilig houden voor iedereen”, zei de organisator tegen Omroep Flevoland. De marktkooplui bouwen hun kramen donderdag weer op in Almere Buiten.

Ook het treinverkeer is voorlopig stilgelegd. In de eerste helft van de middag is storm voorbij, zo verwacht het KNMI.

 

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Directeur Almeerse Scholen Groep vertrekt: ‘Gegronde klachten’

De directeur van de Almeerse Scholen Groep (ASG) vertrekt naar aanleiding van klachten. Eind vorig jaar is een onderzoek naar hem ingesteld, toen ASG diverse klachten tegen de bestuurder had binnengekregen. Deze kwamen van leidinggevenden op scholen in het voortgezet onderwijs. Over de inhoud van de klachten maakt de scholengroep niets bekend. Ook over een eventueel strafrechtelijk vervolg doet ASG geen mededelingen. Een onafhankelijke commissie onderzocht de verschillende klachten en […]

today5 juli 2023 11


0%