Nieuws

ChristenUnie stapt uit onderhandelingen, nieuwe coalitie uiterlijk over twee weken

today16 mei 2024 1

Achtergrond
share close

De ChristenUnie is uit de onderhandelingen gestapt voor een nieuwe coalitie. Dat schrijft formateur Peter den Oudsten in een brief aan de gemeenteraad. Het struikelblok was de wens van de ChristenUnie voor een wethouder. Maar er was bij de overige partijen onvoldoende draagvlak voor acht wethouders, ook al zou de wethouder volgens de CU budgetneutraal kunnen. Zo schrijft de formateur.

De ChristenUnie stapte in januari zelf uit de coalitie. Wethouder Roelie Bosch vertrok vanwege een verschil van inzicht over bezuinigingen op de jeugdzorg. Later stapte ook de VVD uit de coalitie.

De bedoeling was eigenlijk dat er deze week meer duidelijkheid zou komen over een nieuw te vormen coalitie, waarbij nadrukkelijk wordt gekeken naar GroenLinks en PvdA. In de brief aan de raad zegt de formateur nu dat 30 mei de nieuwe deadline is voor een onderhandelingsresultaat.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Na veel voorbereiden is het zo ver: de eindexamens zijn begonnen

Een spannende tijd voor veel Almeerse scholieren is aangebroken: de eindexamens. Na veel leren en veel voorbereiding is het dan zover. Bijna 200.000 leerlingen in heel Nederland gaan vandaag de belangrijkste weken van hun middelbare schooltijd in. De dag begon met geschiedenis en staatsinrichting voor vmbo gl en tl. Havoleerlingen hebben vandaag het vak muziek en vwo start met Griekse taal en cultuur. Iedere dag zijn er twee starttijden: in […]

today15 mei 2024 1


0%