Nieuws

CDA stelt vragen over onderhoud ruiterpaden: ‘Verenigingsleven en gezondheid zijn belangrijk’

today23 januari 2024 2

Achtergrond
share close

et CDA heeft schriftelijke vragen ingediend over het onderhoud van de ruiterpaden in Almere. Er worden namelijk verschillende ruiterpaden in Almere opgeheven, omdat er geen geld meer is voor het onderhoud. Eerder hebben vier ruitersportverenigingen hun zorgen hierover geuit in een brief aan de gemeenteraad. 

In de brief benadrukken de ruitersportverenigingen dat zij het niet eens zijn met het opheffen van de paden. Het zou niet alleen slecht zou zijn voor het welzijn van de paarden, maar ook voor ruiters omdat zij dan niet meer kunnen genieten van de natuur in Almere.

Staatsbosbeheer heeft aangegeven dat er geen budget meer beschikbaar is voor het onderhoud van deze paden. Het gaat om de ruiter- en menroutes door de bossen van het Almeerderhout, Buitenhout en Waterlandse bos, Kemphaan en het Kathedralenbos. De verantwoordelijkheid voor beheer en onderhoud van de paden wordt overgedragen aan de betrokken verenigingen via een vrijwilligersovereenkomst.

Schriftelijke vragen

Het CDA heeft nu ook schriftelijke vragen ingediend waarin ze opheldering vragen over het onderhoud van de ruiterpaden. “Als CDA Almere vinden we het verenigingsleven erg belangrijk. Daarnaast vragen we ook aandacht voor positieve gezondheid. Recreëren in de buitenlucht is een manier om de gezondheid te beïnvloeden. Beide staan nu onder druk”, staat in de brief van het CDA.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Gemeente Almere waarschuwt voor wind: containers kunnen wegwaaien

De komende dagen kan het hard gaan waaien. Storm Isha zal vanaf de nacht van zondag op maandag over Almere razen. Na de ochtendspits zal de wind weer snel in kracht afnemen. De gemeente Almere waarschuwt inwoners voor containers die door de wind kunnen omvallen en wegwaaien. Containers, vooral die licht van gewicht zijn of op onbeschutte opstelplaatsen staan, lopen het risico om te vallen of weg te waaien tijdens de storm. […]

today22 januari 2024 4


0%