Nieuws

Cameratoezicht ingesteld na explosie bij woning aan Merlijnplantsoen

today9 juli 2024 3

Achtergrond
share close

Naar aanleiding van een explosie bij een woning aan het Merlijnplantsoen heeft de burgemeester daar nu tijdelijk cameratoezicht ingesteld. De explosie vond plaats op woensdag 3 juli in Almere Poort. Volgens de politie was een conflict eerder die dag de aanleiding van de explosie.

Er zijn geen gewonden gevallen, wel is de woning ernstig beschadigd door de explosie. Het incident heeft niet alleen gezorgd voor gevaar voor de bewoners en bezoekers, maar ook voor onrust en angst in de buurt. In overleg met de politie en het Openbaar Ministerie heeft de burgemeester gekeken naar passende maatregelen.

Er is uiteindelijk besloten cameratoezicht in te stellen in het gebied rondom het Merlijnplantsoen. Het besluit is genomen om de openbare orde te handhaven en verdere incidenten te voorkomen. Het gebied waar de camera’s worden geplaatst, zal vanaf 9 juli 2024 tot 20 augustus 2024 onder toezicht staan.

De burgemeester vindt dat deze maatregel goed past bij het doel om geweld te voorkomen en de buurt leefbaar te houden. Hoewel de camera’s enige inbreuk op de privacy kunnen betekenen, vindt de burgemeester de maatregel noodzakelijk en voldoende in verhouding staan tot het beschermen van de openbare veiligheid. De omwonenden zijn geïnformeerd.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Reuzenberenklauw overwoekert Almere, achterstand in onderhoud

De reuzenberenklauw staat in bloei en dat leidt op veel plekken tot overlast. De gemeente Almere heeft haar handen vol aan de bestrijding van de invasieve exoot, die flinke blaren kan veroorzaken. Omdat de zaden van de berenklauw heel ver weg kunnen waaien en tien jaar in de grond blijven zitten, is het dweilen met de kraan open. Op meerdere plekken in Almere groeit de berenklauw extreem hard. Een Almeerder […]

today9 juli 2024 2


0%