Nieuws

Cameratoezicht aan Kornwierde na afgaan van brandbom

today7 december 2023 4

Achtergrond
share close

Bij een woning aan de Kornwierde in Almere Haven komt vanaf donderdag tijdelijk cameratoezicht. Dat meldt de gemeente. De camera’s worden neergezet omdat twee weken geleden een brandbom afging bij het huis. Daarbij raakte niemand gewond.

Bij het incident op woensdagochtend 22 november ging rond 06:00 uur een brandbom af in de tuin van de woning. Daarop ontstond vuur. Ook sprongen verschillende ramen. In het huis waren op dat moment meerdere mensen aanwezig, meldt de gemeente.

Drie maanden lang
Omdat de kans op herhaling niet kan worden uitgesloten is het cameratoezicht ingesteld, voor een periode van drie maanden. Dat is volgens de gemeente nodig om de veiligheid van de bewoners, omwonenden en voorbijgangers te bewaken.

De periode van drie maanden wijkt af van tijdelijk cameratoezicht elders in de stad. Daar wordt bij dergelijke incidenten ingezet op camera’s die maximaal een maand blijven staan. Het is niet duidelijk waarom dat aan de Kornwierde anders is.

In Almere hebben de afgelopen maanden op verschillende plekken explosies plaatsgevonden en op maar liefst zes locaties geldt op dit moment tijdelijk cameratoezicht:

Overzicht tijdelijk cameratoezicht:

Hofmark, Almere Haven:
van 16 november tot 14 december

Antennestraat, Almere Stad:
van 16 november tot 14 december

Hopperzuigerstraat, Splijtbakweg en Poortmolenstraat:
van 16 november tot 28 december

Klimtstraat, Monetstraat, Delacroixstraat:
van 14 november tot 26 december

Salsastraat:
van 9 november tot 9 december

Kornwierde, Almere Haven:
van 7 december tot 7 maart 202

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Woensdagnacht werkzaamheden aan parallelbaan A6

In de nacht van woensdag 6 december op donderdag 7 december zijn er werkzaamheden op de parallelbaan van de A6 in de richting Lelystad. De toerit Almere Stad West S101 in de richting Lelystad wordt afgesloten. Ook de parallelbaan wordt vanaf de afrit Almere Haven S102 tot de afrit Almere Stad, Veluwedreef S103 afgesloten. In opdracht van Rijkswaterstaat worden er onderhoudswerkzaamheden aan het gladheidsmeldsysteem uitgevoerd op de parallelbaan van de […]

today6 december 2023 20


0%